BC STEAUA BUCUREȘTI – DINAMO BUCUREȘTI scor final 88-99.

Dinamo o înfruntă pe Steaua în turul 5 al LNBM la Cluj-Napoca și se impune cu scor 88-99 în fața adversarilor, fapt ce o duce pe Dinamo pe moment pe locul 3 în clasamentul Diviziei A.

Marice Creek deschide scorul pe tabelă cu un coș de două puncte. În prima parte a sfertului de debut steliștii încearcă să se despartă de dinamoviști reușind să aducă 14 puncte pe tabelă, în timp ce dinamoviștii reușesc doar 8. În cea de-a doua parte a primului sfert dinamoviștii revin în forță și reușesc să mențină scorul aproape de egal. Primul sfert se termină în favoare steliștilor cu scor 27-24.

Madache reușește să combine cu Nicoară care marchează un coș senzaținal aducând scorul la 35-27. La pauza mare Dinamo reușește să aducă scorul la 2 puncte în favoarea lor, 49-51. În cel de-al 3-lea sfert ambele echipei revin în forță pe teren, Dinamo reușind să domine acest sfert reușind să câștige al doilea sfert la rând, la final tabela indicând scorul 69-72. În ultimul sfert al partidei steliștii încearcă să preia conducerea , dar dinamoviștii încearcă să se detașeze ca să își poată crea un avantaj, ajungând la scorul 72-81 după primele 3 minute ale ultimului sfert. Dinamoviștii reușesc să își mai crească avantajul pe tabelă la 14 puncte diferență de adversari.

Cei mai buni jucători din acest meci sunt Andrei Mandache pentru Steaua, cu 23 puncte marcate, 3 recuperări și 8 pase decisive și Armin Cane pentru Dinamo, cu 20 de puncte marcate, 5 recuperări și 8 pase decisive. În top 3 jucători ai partidei intră și americanul Maurice Creek, jucătorul steliștilor cu 19 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive.

Urmează meciul dintre U-BT Cluj-Napoca – SCM U Craiova, ultimul meci din turul 5 LNBM de la Cluj-Napoca.

Echipe de start:

BC Steaua București: Coconea, Creek, Gavrilă, Mandache, O’Brien

Dinamo București: Armwood, Calenic, Cane, Nasturescu, Terell Prince

Foto: Ovidiu Bujor