CFR Cluj a bifat al treilea rezultat pozitiv consecutiv din Liga 1 și s-a apropiat la un punct de prima poziție. Golurile lui Debeljuh și Păun din repriza de debut au fost de ajuns pentru un succes în “Ștefan cel Mare”.

Fără ocazii foarte mari în 45 de minute, CFR a fost echipa mai atentă în fața porții, iar după șansa ratată de Carnat (10), Debeljuh (14) a deschis scorul dintr-un șut deviat, ca urmare a centrării venite de la Camora.

Dinamo nu doar că nu s-a apropiat aproape deloc de poarta adversă, dar s-a și îngropat singură, prin penalty-ul produs de fundașul Puljic. Adiță Păun (44) s-a dus la punctul cu var și l-a învins fără emoții pe Mejias pentru 0-2 la pauză pentru CFR Cluj.

“Câinii” au fost aproape să vină cu replica pe tabela de marcaj, prima dată prin Nemec (47), iar apoi prin Camara (55), dar acesta s-a complicat și nu a convertit în gol balonul respins de Bălgrădean ca urmare a șutului venit din partea lui Paul Anton. În loc de ocazii, au venit însă avertismentele în tabăra dinamoviștilor, fiind sancționați cu cartonașe galbene Sorescu, Nemec și Răuță în decurs de 6 minute.

Gueye și-a încercat apoi norocul, dar a șutat direct în brațele lui Bălgrădean (72). Clujenii s-au mulțumit să țină de rezultat în partea a doua, astfel că singura care a avut încercări ofensive, fără multă reușită a fost Dinamo. Senegalezul dinamovist și-a trecut în cont apoi o nouă oportunitate, dar șutul său din întoarcere (87) a fost modest și reținut ușor de portarul “feroviarilor”.

CFR Cluj s-a impus cu 0-2, scor stabilit la pauză, și vine la un punct de FCSB, care are meci direct cu CSU Craiova vineri seara. Ultimul joc din 2020 pentru campionii României va fi în Gruia cu Craiova, pe 22 decembrie.

Dinamo: Mejias – Sorescu, Puljic (Bejan ’46), R. Grigore, Radu – Anton (Achim ’88), Răuță – Camara (Bani ’88), Măgureanu (Garcia ‘7, Gueye ’35), Fabbrini – Nemec. Antrenor: Ionel Gane

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Itu (Costache ’83), Soares (Djokovic ’60), Păun (Hoban ’83) – Carnat (Deac ’60), Debeljuh, Pereira (Chipciu ’77). Antrenor: Edi Iordănescu

Stadion “Dinamo”, București

Au arbitrat Marius Avram (București – la centru), respectiv Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Mircea Orbuleț (București)

Goluri: Gabriel Debeljuh (14), Adrian Păun (44, penalty)

Cartonașe galbene: Puljic (44), Sorescu (60), Nemec (62), Răuță (66), Bejan (88, 90+3) / Soares (25), Pereira (76), Itu (82)

Cartonaș roșu: Bejan (90+3)

Foto: arhivă Ovidiu Bujor