CFR Cluj a câștigat derby-ul Ligii 1 împotriva celor de la FCSB, 2-0 în Gruia. Deac și Costache au marcat golurile campioanei, care s-a lăsat dominată de adversară în partea secundă.

Încă din primele secunde s-a putut observa miza partidei dintre cele mai de succes echipe românești ale ultimului deceniu. FCSB a solicitat penalty în minutul 3 la un henț în careu produs de Camora, dar arbitrul Kovacs a lăsat faza să continue. Nou intratul Vojtus a semnat prima ocazie a partidei, dar atacantul venit de la Clinceni a reluat peste poartă (21) dintr-o poziție excelentă mingea primită de la Chipciu.

Moruțan a început să își facă simțită prezența din tabăra bucureșteană, dar execuțiile acestuia nu au fost precise și au ocolit poarta lui Bălgrădean spre finalul primei jumătăți de oră. De altfel, marea majoritate a reprizei a fost dominată de faze oprite și sancționate de arbitrul de centru cu fault sau chiar cu galben.

La Camora nu, împotriva lui Miron da. Clujenii deschis scorul

Foto: Emi Turbuc

Campioana a beneficiat de o lovitură de la 11 metri după un duel aerian nu tocmai curat din partea lui Andrei Miron asupra lui Vojtus, fundașul FCSB-ului lovind cu cotul. Ciprian Deac și-a asumat responsabilitatea executării penalty-ului și l-a învins pe Vlad pentru 1-0.

Roș-albaștrii au ieșit la atac preț de câteva momente, iar Olaru a semnat cea mai mare ratare a oaspeților, cu o foarfecă spectaculoasă, dar ineficientă, balonul trecând pe lângă poarta clujenilor. Finalul reprizei a devenit unul fragmentat, iar cele două combatante au intrat la cabine cu 1-0 pentru CFR.

Petrea apelează la Florinel Coman pentru a conta în atac

Foto: Emi Turbuc

Numeroasele avertismente din prima parte au dat peste cap tactica CFR-ului, care a făcut două noi schimbări la pauză. Modificarea principală a venit în tabăra bucureștenilor, prin intrarea lui Coman, efectul văzându-se la 10 minute după reluare, printr-un șut scos în corner de Bălgrădean. Reluarea de după faza fixă a fost la fel de periculoasă, iar Iulian Cristea a trimis puțin alături.

Dennis Man și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, bătându-l pe Bălgrădean, dar balonul nu a poposit în poartă, nimerind spectaculos transversala (59). Florinel Coman l-a evidențiat din nou pe Bălgrădean în minutul 66, lovitura liberă executată de șeptarul oaspeților fiind respinsă excelent de goalkeeper-ul clujenilor.

Dominare totală a FCSB-ului în partea secundă, dar tot “feroviarii” marchează

Foto: Emi Turbuc

Gruparea patronată de George Becali a dominat clar repriza secundă, atât la posesie cât și ca ocazii, însă tot gazdele au fost cele care au marcat. Valentin Costache a scăpat singur cu Andrei Vlad după ce a rămas cu noroc la balon și l-a învins pe colegul său de la naționala U21, pentru a majora diferența la 2-0 pentru campioana României.

Același Costache (85) putea realiza dubla după o eroare gravă în defensiva FCSB-ului, dar marcatorul golului secund a șutat în piciorul portarului Vlad dintr-o poziție ideală. Moruțan a ajuns apoi în situația să șuteze spre poartă, dar lovitura liberă a fost executată modest, fără probleme pentru Bălgrădean.

Ultimele minute au adus mai multe cartonașe galbene, iar CFR Cluj bifează o nouă victorie cu FCSB, ajungând la 10 dispute fără înfrângere în Gruia împotriva bucureștenilor. Cu acest 2-0, clujenii vin la trei puncte de adversara din această seară.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Manea ’46), Burcă, Vinicius, Camora – Deac (Păun ’77), Soares (Hoban ’46), Djokovic – Joca (Chipciu ‘4), Rondon (Vojtus ‘7), Costache. Antrenor: Edward Iordănescu

FCSB: Vlad – Crețu, Miron, I. Cristea, Briceag – Vînă (Coman ’46), Ov. Popescu (Perianu ’58), Olaru – Moruțan, Man, Oct. Popescu (Buziuc ’72). Antrenor: Toni Petrea

Stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Istvan Kovacs (Carei – la centru), respectiv Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui)

Goluri: Ciprian Deac (35, penalty), Valentin Costache (74)

Cartonașe galbene: Deac (9), Costache (15), Vinicius (27), Soares (40), Chipciu (41) Susic (44), Manea (82), Djokovic (89), Bălgrădean (90+1) / Miron (34), Crețu (34), Moruțan (90+2)

Foto: Emi Turbuc