Universitatea Cluj a câștigat ultimul meci din anul 2020, scor 1-0 cu Ripensia Timișoara. Gabriel Tamaș a marcat în premieră pentru formația de pe Someș, care va ierna pe loc de play-off în liga secundă.

Pe un teren aflat în condiții mai puțin prielnice unui meci de fotbal, din cauza ploii din ultimele ore, Ripensia a avut prima ocazie a partidei, dar șutul lui Călin (2) a trecut pe lângă poarta lui Muțiu. Clujenii au replicat prin Gavra, dar nici atacantul nu a găsit ținta cinci minute mai târziu.

Tamaș intră în rândul marcatorilor din istoria “Șepcilor roșii”

Foto: Emi Turbuc

Finalul primului sfert de oră a adus și deschiderea scorului, în urma unei lovituri de la colț bine executată de Ștefănescu, Gabi Tamaș l-a bătut în duelul aerian pe Tudor Călin și a trimis cu capul în poarta lui Dobre (14). Fostul internațional al României a reușit astfel primul gol în tricoul Universității în actuala stagiune.

Continuarea nu a adus mari ocazii, doar execuțiile lui Golan (22), Negrean (33) sau Popovici (45) fiind cât de cât periculoase. Clujenii au intrat așadar la cabine cu avantaj minim, 1-0, în ultimul joc din anul 2020.

Ploaia a stricat nivelul jocului

Foto: Emi Turbuc

Cu ploaia întoarsă la Cluj, meciul a scăzut în ritm și s-a dat mai mult o luptă la mijlocul terenului, cu unele sclipiri din partea lui Popovici (51) sau Tamaș (58). Ripi a preluat apoi inițiativa în ultimele minute, punând probleme în preajma careului clujean.

Țieranu (86) și Andrei Macrițchii (90) au semnat ultimele mari oportunități ale disputei, dar defensiva Universității a făcut față cu brio atacurilor, menținându-se scorul de 1-0 stabilit încă de la pauză.

Băieții lui Costel Enache s-au impus la limită, ca și în meciul cu Dunărea Călărași, dar de data aceasta cu doar un gol marcat, și iernează pe locul al șaselea, poziție de play-off, cu o lungime în fața celor de la Metaloglobus.

Universitatea Cluj: Muțiu – Inacio, Tamaș, Mureșan, Taub – Ilieș, Negrean (Dican ’74), Ribeiro (Segev ’90+2) – Ștefănescu (Pîrvulescu ’54), Gavra (Pop ’74), Golan (Barbu ’90+2). Antrenor: Costel Enache

Ripensia Timișoara: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – V. Macrițchii (Coulibaly ’69), Călin – Popovici (Vasluian ’76), Neagu (Sokovic ’76), Tudorache (Ene ’69)- Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion “Cluj Arena”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea – la centru), respectiv Daniel Hulubei (Vaslui) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani)

Gol: Gabriel Tamaș (14)

Cartonașe galbene: Mureșan (8), Gavra (62), Inacio (72), Sergio Ribeiro (75), Pop (87), Muțiu (90+4) / Călin (9), Neagu (39), Tudorache (43), Țieranu (64)

Foto: Emi Turbuc