Revenită după 51 de zile pe propriul stadion, “U” Cluj a trecut cu 2-1 de Dunărea Călărași într-un duel ce poate avea implicații în lupta la play-off-ul Ligii 2.

“Studenții” au părut mult mai montați să obțină cele trei puncte după ce au parcurs o perioadă dificilă în campionat, cu eșecuri consecutive de la revenirea din carantină. Idan Golan a semnat prima ocazie serioasă (6), nereușind să-l lobeze pe Began dintr-o poziție destul de bună.

Foto: Ovidiu Bujor

Fără fani în tribune, dar cu o coregrafie specială pentru acest joc, Universitatea a dominat prima parte a reprizei, iar Ștefănescu sau Luchin au trecut aproape de deschiderea scorului.

Gavra scapă de “păcate” în postul Crăciunului

Foto: Ovidiu Bujor

Mișcarea tabelei a venit inevitabil, însă cu o execuție mai puțin obișnuită din partea vârfului de atac Gavra. Atacantul a prins o execuție superbă din drop de la 23 de metri, șutul devenind imparabil pentru portarul călărășean. A fost abia al doilea gol stagional pentru Gavra, care marcase precedent tot pe Cluj Arena, cu Unirea Slobozia.

Distanțarea a fost ratată de Mureșan (29), iar ultima ocazie a reprizei le-a aparținut oaspeților, prin ratarea lui Valentin Alexandru.

Penalty și egalitate din nou

Foto: Ovidiu Bujor

Revenirea de la cabine nu a mai adus o dominare atât de clară din partea clujenilor, care au fost îndepărtați ușor de poarta adversă. Luchin a comis un henț cu puțin sub 15 minute înainte de final, iar Bogdan Șandru a restabilit egalitatea cu execuția sa de la 11 metri.

Pe lângă gol, ultima jumătatea de oră a început cu schimbări de ambele părți pentru a se revigora jocul ofensiv, scăzut în repriza secundă.

Contraatacul, cartea victoriei

Foto: Ovidiu Bujor

Intrat pe parcurs, Sergio Ribeiro a scăpat singur cu Began, pe care l-a învins elegant (82), pasa decisivă venind de la israelianul Idan Golan. Finalul a adus alte două mari ocazii rarisime ratate de “șepcile roșii”, cu superioritate numerică pe atac.

Universitatea Cluj bifează al șaselea succes stagional și ajunge la 20 de puncte, fiind la două lungimi de Metaloglobus București, ocupanta poziției a șasea, ce închide careul ce pătrunde în play-off. Ultima reprezentare din 2020 va avea loc vineri, tot pe Cluj Arena, cu Ripensia Timișoara, de la ora 16.

Universitatea Cluj: Muțiu – Ilieș, Mureșan, Tamaș, Luchin, Taub (Rus ’66) – Telcean – Negrean (Novac ’75), Golan (Alex Pop ’90), Ștefănescu (Pîrvulescu ’66) – Gavra (Sergio Ribeiro ’75). Antrenor: Costel Enache

Dunărea Călărași: Began – Sîrbu, Witkorski, Șandru, Sălceanu – Lopez (Calu ‘34) – Tudoran, Cârstocea (Sava ’62), Djuric, Fotescu (Acolatse ’62) – V. Alexandru (Zaluschi ’79). Antrenor: Cristian Pustai

Stadion „Cluj Arena”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Ionuţ Coza (Cernica, Ilfov – la centru) respectiv Damian Antal (Bacău) și Ovidiu Timar (Oradea)

Goluri: Cristian Gavra (26), Sergio Ribeiro (84) / Bogdan Șandru (78, penalty)

Cartonașe galbene: Telcean (55), Luchin (77) / Wiktorski (65)

Foto: Ovidiu Bujor