CFR Cluj și CSKA Sofia au remizat alb, scor 0-0, în etapa a 5-a din grupele UEFA Europa League. Clujenii, care au evoluat în inferioritate numerică pe final au nevoie de un succes cu Young Boys Berna pentru a se califica din grupă.

Partida a avut un debut abrupt, cu un prim cartonaș galben după nici un minut, iar lovitura liberă care s-a acordat pentru acel fault s-ar fi putut termina cu gol, dar Pereira (2) a reluat cu capul în plasa laterală.

Bulgarii au replicat chiar mai periculos, Antov încercând să înscrie cu o execuție acrobatică, dar Camora a respins de pe lina porții. CSKA a dictat ritmul, dar CFR a avut ocaziile mai importante, toate terminându-se cu ratări din partea lui Debeljuh (13, 35) și Păun (18), pentru 0-0 la pauză.

CSKA pare echipa care are nevoie de victorie pentru calificare

Bulgarii au ieșit pe gazon cu o atitudine tot mai bună în partea secundă, ratând ocazii mari la poarta “feroviarilor”. Youga și Sowe au fost aproape să înscrie, dar Bălgrădean și Burcă au fost pe fază, scăpând campioana României de la un rezultat rușinos.

Pentru ca totul să se termine modest în favoarea CFR-ului, Chipciu a fost eliminat în minutul 85 după o simulare, aflându-se la al doilea cartonaș galben din meci. Oaspeții au încercat să profite de situație, dar nu au putut da lovitura și partida s-a terminat la egalitate, 0-0.

Clujenii își vor decide soarta în Elveția, cu Young Boys Berna, având nevoie de o victorie pentru a merge în primăvara europeană.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic – Rondon, Păun (Carnat ’75), Pereira (Deac ’61) – Debeljuh (Vojtus ’85). Antrenor: Marius Bilașco

CSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare (Tiago ’78) – Sowe, Yomov (Henrique ’77). Antrenor: Bruno Akrapovic

Stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Amaury Delerue (la centru) respectiv Benjamin Pages și Aurélien Drouet (toți din Franța)

Cartonașe galbene: Susic (33), Chipciu (54, 84) / Vion (1), Geferson (54)

Cartonaș roșu: Alex Chipciu (84)

Foto: CSKA Sofia