“Studenții” au bifat cel mai concludent succes de doi ani încoace, scor 8-2 în Cupa României pe terenul divizionarei a treia Hușana Huși. Ștefănescu, Golan și Sergio Ribeiro au reușit câte o “dublă”.

Meciul a început practic de la 1-0 pentru Universitatea, Cătălin Ștefănescu deschizând scorul după două minute, cu un șut de la 13 metri. Reușitele au curs la poarta Hușanei, iar Dican și Golan au făcut 3-0 după doar un sfert de oră parcurs din joc.

Vasluienii s-au apropiat și ei treptat de poarta adversă, prin ocaziile lui Deleanu și Agrigoroaei, dar tot “U” a punctat, de această dată prin Sergio Ribeiro (4-0). Gazdele au beneficiat apoi de un penalty, transformat cu sânge rece de Petre Agrigoroaei, izbutind astfel golul de onoare.

Ultimul cuvânt le-a aparținut clujenilor, prin același Ribeiro cu un lob de efect, 5-1 la pauză.

Ștefănescu a reușit și el dubla la scurt timp după reluare, 6-1, cu o execuție plasată lângă bara din stânga porții moldovenilor. S-a repetat apoi și numele lui Idan Golan pe lista marcatorilor, israelianul înscriind cu o lovitură de cap din gura porții pentru 7-1.

Cu puțin peste 10 minute rămase din meci, Negrean a obținut un penalty, transformat de Dan Berci, care s-a aflat în formația de start a Universității în premieră în actuala stagiune. Același Agrigoroaei a marcat al doilea gol al Hușanei (minutul 86), stabilind și scorul final al partidei.

Clujenii s-au impus cu 8-2, fiind al doilea joc în care marchează opt goluri de la revenirea în competițiile organizate de FRF. Precedentul “record” fusese 8-1 cu CS Iernut, în Liga 3 (24 aprilie 2018).

Stadion “Municipal”, Huși-Vaslui

Au arbitrat Ovidiu Robu (Chitila, Ilfov – la centru) respectiv Marian Carson (Constanţa) și Claudiu Schiopeț (Braşov)

Marcatori: Petre Agrigoroaei (29, 86) / Cătălin Ștefănescu (2, 49), Victor Dican (12), Idan Golan (15, 56), Sergio Ribeiro (26, 38), Dan Berci (79, penalty)

Foto: YouTube Religia Sportului