CFR Cluj a cedat, 0-1, pe teren propriu în șaisprezecimile Cupei României într-un meci considerat jucat în “deplasare”. Fostul “U”-ist Andreas Calcan a reușit eurogolul ce a decis partida.

Situația aparte, de a juca pe propriul stadion, dar pe foaia joc fiind trecută ca echipa oaspete a ajutat-o într-o oarecare măsură pe CFR, care a oferit ocaziile primei reprize. După un debut destul de fragmentat, Ciobotariu (18) nu a putut împinge în poartă mingea primită de la Latovlevici.

Foto: Emi Turbuc

Câteva minute mai târziu croatul Zunic a lovit balonul defectuos cu capul, pentru ca Nicolae Carnat să semneze ratarea reprizei (32). Jucătorul adus de la Sepsi OSK a trimis defectuos, paralel cu poarta, balonul venit din devierea lui Luis Aurelio.

Costache a semnat ultima șansă a reprizei, cu un șut direct în brațele portarului Levente Bosz, care a reținut calm balonul.

Chipciu trimite în bară, Calcan “rupe” plasa porții CFR-ului

Foto: Emi Turbuc

Partitura s-a repetat și la reluare, cu “feroviarii” având posesia și apropiindu-se mai mult de poartă. Chipciu a semnat prima fază periculoasă a părții secunde, cu un balon care a șters stâlpul din stânga porții în urma unei lovituri libere (60).

Contrar cursului jocului, Andreas Calcan a deschis scorul (63), execuția sa violentă din afara careului lăsându-l fără replică pe Sandomierski. Câteva zeci de secunde mai târziu Popadiuc a tras și el la poartă din unghi, dar polonezul dintre buturile campioanei a fost la post.

Condusă pe tabelă, CFR a început să atace și prin schimbările ofensive făcute de Petrescu s-a ajuns la o nouă bară, semnată de Păun (76), pe lângă o serie de șuturi blocate de defensiva ieșeană.

Minutele s-au scurs în favoarea Politehnicii, iar CFR nu s-a apropiat periculos de poarta adversă, singurul moment notabil fiind debutul lui Raul Haiduc pentru “feroviari”. Ieșenii au produs surpriza în Gruia, câștigând cu 1-0, rezultat prin care au eliminat-o pe CFR Cluj din Cupa României.

Poli Iași: Bosz – Onea, Baxevanos, Angiulli, Bușu – Cristea (Popadiuc ’46), De Iriondo, Passaglia – Platini (Zajmovic ’61), Vanzo (Chacana ’61), Calcan (Cabral ’90+4). Antrenor: Daniel Pancu

CFR Cluj: Sandomierski – Manea (Susic ’46), Zunic, Ciobotariu, Latovlevici – Chipciu (Rondon ’68), Soares, Aurelio (Debeljuh ’74) – Carnat, Vojtus (Haiduc ’87), Costache (Păun ’68). Antrenor: Dan Petrescu

Stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Iulian Dima (București – la centru), respectiv Ciprian Danșa (Satu Mare) și Ferencz Tunyogi (Zalău)

Gol: Andreas Calcan (63)

Cartonașe galbene: Manuel Angiulli (59), Răzvan Onea (67), Levente Bosz (90+2) / Alexandru Chipciu (3), William Soares (42), Mateo Susic (82)

Foto: Emi Turbuc