Universitatea Cluj nu a putut ieși din seria slabă, pierzând și la Miercurea Ciuc. Eșecul cu FK Csikszereda, 1-2, înseamnă al treilea rezultat negativ la rând pentru băieții lui Costel Enache.

Pe o ceață densă și vizibilitate scăzută, ciucanii au părut să se adapteze mai rapid condițiilor, stăpânind jocul., cu câteva excepții. Acestea au venit prin ocaziile lui Goga (10), care a șutat însă defectuos, sau prin mingea parată de Rybanksy în corner două minute mai târziu.

Anemia din atac îi costă pe clujeni

În ciuda unor absențe importante din lot și a celor două înfrângeri la rând în ultimele etape, clujenii porneau ca favoriți la Miecurea Ciuc. Însă, gazdele au deschis scorul în minutul 19, la prima acțiune mai serioasă de poartă.

Eder Gonzalez a șutat din fața careului, dar mingea a fost respinsă, însă a revenit cu noroc la Bauza, care a tras din 16 metri. Filip a plonjat în încercarea disperată de a bloca, dar devierea a dus mingea în poarta lui Vâtcă, 1-0.

Rossoneri de Ciuc și-au continuat asediul la poarta clujenilor, iar Vâtcă a fost pus la treabă de Kelemen (21) sau Eder Gonzalez (38), pe lângă alte faze fixe semnate de băieții lui Valentin Suciu. Dorin Goga a fost cel mai apoape să restabilească egalitatea (41), dar centrarea venită de la Taub a șters-o ușor cu piciorul, fără să-i pună probleme lui Rybansky.

Meszaros îi “măcelărește” pe “studenți” imediat după reluare

Repriza modestă a Universității nu s-a oprit la cabine, ci a venit cu rămășițe și la reluarea jocului. Meszaros (47) a punctat pentru 2-0 din pasa lui Marrone, majorând diferența în favoarea celor de la Csikszereda, cu o reluare din 6 metri la capătul unui contraatac.

În fața unui nou eșec, Universitatea a început să riște, timid, prin Filip, al cărui șut din afara careului a trecut de puțin pe lângă bara porții.

Efectele s-au văzut abia în minutul 78, când Idan Golan a redus din diferență printr-o lovitură de cap din recentrarea lui Sergio Ribeiro. Câteva zeci de secunde mai târziu “Șepcile roșii” au fost la un pas să egaleze, dar Taub s-a precipitat și a trimis direct în brațele lui Rybansky.

Elanul s-a oprit rapid, prin eliminarea lui Filip, iar vizibilitatea extrem de scăzută a făcut ca ocaziile să lipsească în ultimele minute. FK Csikszereda s-a impus cu 2-1 și a urcat pe poziția a noua, la trei puncte de play-off, în timp ce “U” Cluj a căzut pe 13 și a bifat a cincea înfrângere stagională.

FK Csikszereda: Rybansky – Takacs, Apro, Kelemen, Marrone – Csuros, Eder Gonzalez (Bara ’90+2) – Botorok (Szondi ’84), Jebari (Savin ’60), Bauza (Palmeș ’90+2) – Mesazaros (Bor ’84). Antrenor: Valentin Suciu

“U”: Vâtcă – Rus, Luchin, Telcean (Negrean ’70), Taub – Filip, Barbu (Ribeiro ’70), Novac (Mureșan ’70) – Mâneran, Goga (Gavra ’52), Pîrvulescu (Golan ’52). Antrenor: Costel Enache

Stadion “Municipal”, Miercurea Ciuc

Au arbitrat Iulian Călin (Ștefănești, Argeș – la centru), respectiv Nicușor Marin (Suseni, Argeș) și Daniel Vlase (Galați)

Gol(uri): Juan Bauza (19), Andras Meszaros (47) / Idan Golan (78)

Cartonașe galbene: Janos Botorok (8), Juan Bauza (85) / Tudor Telcean (27), Ioan Filip (44, 81), Srgian Luchin (88), Idan Golan (90+1)

Cartonaș roșu: Ioan Filip (81)

Foto: Facebook FK Csikszereda / Pál Zoltán