CFR Cluj nu a avut puterea să emită pretenții cu AS Roma nici în jocul din Gruia. Italienii s-au impus cu 0-2 într-un meci cu multe rezerve utilizate.

Frigul și-a pus amprenta asupra ritmului jocului, unul modest, mai degrabă de meci amical. Ocaziile serioase au lipsit la porțile lui Bălgrădean și Pau Lopez, Debeljuh (26) semnând prima șansă notabilă cu o lovitură de cap reluată slab dintr-o poziție bună.

Roma a venit peste clujeni din partea a doua a reprizei, iar Borja Mayoral (32) a avut primul șut pe poartă din acest joc, spaniolul ezitând cu execuția destul de mult, iar Bălgrădean a putut para fără emoții serioase. Pellegrini și-a încercat norocul spre finalul primei părți (42), dar a trimis un șut ratat spre poarta adversă.

Debeljuh marchează, dar nu unde trebuie

Italienii au debutat bine, punând presiune, iar dintr-o lovitură liberă a venit și golul, dar nu de la un jucător italian. Debeljuh a deviat nefericit (49) în propria poartă, dezghețând tabela în favoarea Romei, 0-1.

Deschiderea scorului a dat mai multă încredere giallorossi-lor, care au semnat o nouă ocazia prin Mayoral (62), dar Bălgrădean a fost la post. La scurt timp partitura ofensivă a oaspeților s-a întărit prin intrările lui Dzeko și Mkhitaryan, scopul fiind clar de a câștiga meciul.

Bălgrădean iese greșit, face penalty și Roma majorează diferența pe tabelă

Clujenii au căzut din toate punctele de vedere în ultima jumătate de oră, iar armeanul Mkhitaryan a reușit să scoată un penalty după o ieșire calculată greșit de Bălgrădean. Portarul “feroviarilor” a faultat și l-a trimis la punctul cu var pe Veretout, care a punctat pentru 0-2.

https://twitter.com/noob_fcb/status/1332073531975327747

Bruno Peres (80) a ratat apoi o ocazie imensă din 10 metri, lovind defectuos balonul din poziție ideală, fără om pe el, iar mingea s-a dus mult deasupra porții.

Permițându-și prin rezultatul de pe tabelă, Fonseca l-a introdus în meci și pe Filippo Tripi, la debutul în tricoul Romei, asta după ce a început partida cu un alt tânăr în formula de start, Calafiori.

S-a încheiat 0-2, cu un ultim șut pe poartă trimis de Chipciu (90+4) și CFR este obligată să-și câștige ultimele două dispute, cu CSKA Sofia și Young Boys Berna, pentru a putea spera la o nouă calificare în fazele eliminatorii. Giallorossi în schimb și-au asigurat prezența mai departe, fiind la șase puncte în fața clujenilor și cu avantajul rezultatelor directe.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Păun (Carnat ’71), Itu (Chipciu ’51), Djokivic – Rondon, Debeljuh (Vojtus ’70), Pereira. Antrenor: Dan Petrescu

AS Roma: Pau Lopez – Spinazzola (Mkhitaryan ’64), Cristante, Juan Jesus – Peres (Tripi ’84), Villar, Diawara (Milanese ’76), Calafiori – Pellegrini (Veretout ’46), Perez – Mayoral (Dzeko ’64). Antrenor: Paulo Fonseca

Stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Harald Lechner (la centru) respectiv Andreas Heidenreich și Maximilian Kolbitsch (toți din Austria)

Goluri: Gabriel Debeljuh (49, autogol), Jordan Veretout (67, penalty)

Cartonașe galbene: Cătălin Itu (35), Adrian Păun (37), Damjan Djokovic (43), Andrei Burcă (66), Mario Camora (71), Dan Petrescu (72) / Amadou Diawara (53), Edin Dzeko (90+3)

Foto: Twitter AS Roma