CFR Cluj a bifat al doilea eșec stagional, 0-1, în Gruia, contra celor de la UTA Arad, în derby-ul celor mai de succes formații din provincie. Ioan Hora a marcat singurul gol, tocmai împotriva fostei echipe.

Frigul și terenul greoi și-au pus amprenta în debutul jocului, existând doar ocazii timide semnate de Rondon (7), Morar (12), William Soares (16) sau Chipciu (25).

CFR Cluj a dominat autoritar repriza, fiind cea care a stăpânit posesia și numărul de șanse la poarta lui Iacob, fără să pună însă probleme serioase la trecerea primelor 30 de minute.

Erico aproape să înscrie, dar în poarta greșită

Foto: Emi Turbuc

Deblocarea tabelei era să vină de la un nume neașteptat, Erico Da Silva, fundașul arădenilor respingând o centrare cu capul direct spre poartă, dar Iacob a fost pe fază și a scos mingea în corner.

Fără Deac sau Vinicius, periculoși la fazele fixe, de la feroviari s-a remarcat Alex Chipciu, care a primit o pasă de la Itu și a trimis un șut bun în transversală (42), semnând cea mai mare ocazie a reprizei.

Rondon l-a făcut mare pe Florin Iacob, goalkeeper-ul menținând tabela intactă la execuția atacantului venezuelean (45+1) dintre fundașii UTA-ei.

“Bătrâna Doamnă” trage un semnal de alarmă

Foto: Emi Turbuc

Dacă în prima parte nu a contat deloc în atac și s-a baricadat bine în defensivă, UTA a scos capul la suprafață imediat după reluare. Intrarea lui Buhăcianu (51) putea aduce deblocarea tabelei, după o greșeală din partea lui Ciobotariu, atacantul nou-promovatei a șutat pe colțul scurt, dar Bălgrădean a fost la post.

Replica a venit la 10 minute distanță, odată cu centrarea în interiorul careului pentru Debeljuh din partea lui Camora, atacantul CFR-ului trimițând cu capul pe lângă poartă.

Hora stinge lumina în Gruia

Foto: Emi Turbuc

Dominarea campioanei din ultimele trei ediții de Liga 1 nu a rămas la fel de accentuată și în repriza secundă, UTA profitând de neînțelegerile din defensiva clujeană. Buhăcianu a pătruns nestingherit până în apropierea careului, i-a scos lui Ioan Hora (75), iar fostul jucător al CFR-ului l-a executat pe Bălgrădean, deblocând tabela.

Clujenii au început să atace din nou, punând presiune pe poarta lui Iacob, dar Debeljuh a reluat modest cu capul în urma unui corner (82). Păun nu l-a putut învinge nici el pe Iacob, care a prins o zi de grație.

Până la fluierul final nu s-a întâmplat nimic notabil, în afara unor cartonașe galbene pentru arădeni, iar CFR bifează al doilea eșec stagional, tot pe teren propriu (0-1). UTA se impune la Cluj-Napoca după 47 de ani și urcă pe loc de play-off, cu 17 puncte acumulate.

Pentru clujeni urmează o dublă întâlnire cu Poli Iași, campionat+cupă, dar și returul cu AS Roma din UEFA Europa League.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu (Zunic ’87), Burcă, Camora – Itu (Debeljuh ’46), Soares (Djokovic ’82), Păun – Chipciu (Costache ’72), Rondon (Vojtus ’82), Pereira. Antrenor: Dan Petrescu

UTA Arad: Iacob – Roumpoulakou, Benga, Da Silva, Tomozei – Miculescu (Buhăcianu ’46), Roșu, Albu, Tescan (Popescu 90+5) – Hora (Melinte ’87), Morar. Antrenor: Laszlo Balint

Stadion “Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Iulian Călin (Ștefănești, Argeș – la centru), respectiv George Neacșu (Câmpulung Muscel) și Romică Bîrdeș (Pitești)

Gol: Ioan Hora (75)

Cartonașe galbene: Ivica Zunic (90+4) / Valentin Buhăcianu (50). Neluț Roșu (86), Dragoș Tescan (90+5), Cristian Melinte (90+5)

Foto: Emi Turbuc