Clujencele au cedat suprinzător, 0-1, pe teren propriu în turul secund preliminar al UEFA Women’s Champions League cu campioana Georgiei.

Dorința de calificare mai departe și de a aduce, posibil, la Cluj o echipă tare s-a văzut în tabăra Olimpiei, cea care a stăpânit posesia și a avut ocaziile în mare parte a reprizei.

Marcu (4) a semnat prima oportunitate a partidei, dar nu a nimerit cadrul porții, pentru ca apoi Carolina Țabur să aibă o dublă ocazie (16 și 21). Atacurile au continuat și după trecerea jumătății reprizei de debut, dar Gabunia a fost de neînvins.

Mai mult, gruzinele au marcat, prin Todadze (42) la prima șansă de poartă, dar spre ușurarea clujencelor, reușita a fost anulată pentru offside. Câteva zeci de secunde mai târziu, Chkonia putea debloca tabela, dar Seppi i-a stat în cale.

Lanchkhuti dă lovitura pe Cluj Arena

Foto: Emi Turbuc

Semnalele de alarmă dinaintea intrării la cabine s-au repetat și în partea secundă, iar Chkonia a deschis scorul cu puțin peste 20 de minute înainte de final (0-1). Vârful campioanei Georgiei a scăpat bine pe contraatac și a rămas singură cu Seppi, pe care a învins-o.

Gruzinele s-au pus apoi pe betonarea defensivei în speranța păstrării avantajului care le permitea să scrie o nouă filă de istorie în UEFA Women’s Champions League.

Drumul spre poartă, blocat. Olimpia este incapabilă să înscrie

Foto: Emi Turbuc

Spre deosebire de forma obișnuită, “studentele” n-au avut de data aceasta prospețime în fața porții și majoritatea atacurilor s-au blocat în preajma careului advers.

Ciolacu, Mirea și Cerescu au încercat să egaleze, fără succes, cea din urmă fiind cel mai aproape să “miște” tabela, dar oaspetele au respins de pe linia porții.

Olimpia pierde cu 0-1 acasă, suferă primul eșec stagional și părăsește surprinzător competiția europeană, după ce și-a dominat autoritar adversarul mai modest cotat.

“U” Olimpia Cluj: Seppi – Stamate, Bratu, Cerescu, Negrea – Mirea, Ciolacu, Voicu – Țabur (Botojel ’84), Marcu (Curtis ’62), Bălăceanu (Borodi ’46). Antrenor: Iulian Szekely

Lanchkhuti: Gabunia – Gujabidze, Chkhartiahvili, Kalandadze, Aleliahvili – Gaaviani, Todadze, Danelia, Khaburdzania – Dimopoulou (Narsia ’78) – Chkonia (Tsotseria ’90+3). Antrenor: Giorgi Chkhaidze

Stadion “Cluj Arena”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Zuzana Valentova (la centru), respectiv Maria Sukenikova și Miroslava Pastorekova (toate din Slovacia)

Gol: Chkonia (68)

Cartonașe galbene: Voicu (41) / Khaburdzania (62), Danelia (86)

Foto: Emi Turbuc