Duelul de tradiție cu peste 85 de ani de istorie în spate a fost adjudecat de giuleșteni, unicul gol al întâlnirii fiind reușit de Rareș Ilie.

Prima parte a fost lipsită de ocazii mari, rapidiștii fiind cei care s-au apropiat de poartă mai întâi. Sefer a centrat dintr-o lovitură liberă bătută din flancul stâng, balonul fiind deviat în corner. Din faza fixă a urmat o nouă centrare periculoasă, de data aceasta prin Hlistei, dar Muțiu (18) a boxat în lateral, evitând o reluare ulterioară.

Ocazia reprizei a venit de la Bălan (26), care din 5 metri a reluat mult peste poartă, dintr-o poziție excelentă. Gavra (41) a semnat singura șansă bună a Clujului, trimițând cu boltă puțin peste poarta lui Drăghia.

Amenințări firave și giuleștenii sunt cei care pedepsesc lipsa de ocazii ale Universității

Gavra s-a aflat iar în mijlocul unei faze, deviind cu capul pe spate, iar balonul a ajuns la Negrean, care a trans în blocaj din 15 metri.

La 10 minute de la reluare, tânărul Rareș Iosif a primit în careu și a finalizat cu un șut la colțul lung, modificând tabela în favoarea Rapidului, 1-0. Deschiderea scorului a venit mănușă gazdelor, care nu și-au schimbat partitura ofensivă, fiind mai proaspeți decât clujenii.

Studenții au mutat însă în minutul 68, cu trei schimbări, intrând trei oameni ofensivi. Barbu și Goga au contribuit la o fază periculoasă, cel din urmă trăgând puternic dintr-o lovitură liberă, iar Drăghia a respins în lateral (73). Câteva secunde mai târziu Rareș Ilie a amenințat poarta, dar Muțiu a plonjat și a respins în lateral.

Concurs de trimis baloane peste poartă

Rapidul s-a apropiat de majorarea diferenței, dar nici Sefer, nici Drăghiceanu nu au fost capabili să-l învingă pe Muțiu. Drăghiceanu (80) l-a lobat din 19 metri pe goalkeeper, dar mingea a căzut pe transversală.

Imediat a venit replica ardelenilor, cu Negrean (81) preluând pe piept și șutând din 7 metri, reluarea fiind aproape de a nimeri cadrul porții.

Finalul a adus o singură fază notabilă, cu lovitura de cap puțin alături din partea lui Goga, pe lângă o serie de cartonașe galbene în ambele tabere în prelungiri. Rapid București se impune cu 1-0 și vine pe locul 7, la egalitate cu Gloria Buzău, Metaloglobus și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în timp ce “U” Cluj rămâne cu 17 puncte în afara play-off-ului momentan.

Rapid: Drăghia – I. Voicu, Crișan, Nastos, Finica – Jorza, Costin, Ilie (Ghineț ’85) – Sefer (Fica ’85), Bălan (Țîră ’36, Drăghiceanu ’77), Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif

”U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel, Luchin, Tamaș, Taub – Negrean, Filip (Novac ’85), Neciu (Barbu ’68) – Moraru (Mâneran ’68), Gavra (Goga ’68), Sergio Ribeiro (Golan ’78). Antrenor: Costel Enache

Stadion “CNAF Buftea”, Buftea (Ilfov)

Au arbitrat Adrian Cojocaru (Galați, la centru), respectiv Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea)

Gol: Rareș Ilie (56)

Cartonașe galbene: Ioan Filip (17), Dorin Goga (76), Srgian Luchin (90), Costel Enache (90) / Ionuț Voicu (87), Virgil Drăghia (90+3), Vlad Ghineț (90+4), Anestis Nastos (90+5)

Foto: arhivă Emi Turbuc