Ultima partidă din calificările pentru UEFA Euro U21 de anul viitor a fost de o semnificație aparte pentru tricolori, care aveau nevoie de o remiză în vederea asigurării calificării.

Băieții lui Mutu au avut inițiativa de la început, rămânând doar o chestiune de timp până la marcarea primului gol. Reușita s-a lăsat așteptată în prima repriză, astfel că la cabine s-a intrat cu 0-0.

Danezii au beneficiat de un penalty, dictat împotriva lui Pașcanu, fundașul central făcând faultul însă în afara careului. Laursen a deschis scorul, 0-1 (min. 50) și situația se complica pentru tricolori, care aveau nevoie de gol pentru a nu rata calificarea la Euro.

Costache a fost responsabil cu golul, egalând situația, 1-1, profitând și de eliminarea lui Hausner cu puțin peste jumătate de oră din meci. Reușita din minutul 72 a decis prezența României pentru a doua ediție consecutivă a Euro U21, minutele finale neaducând nimic notabil.

Moruțan și compania merg la turneul final de pe locul secund în grupă, după danezi și pot forța din nou un parcurs lung, asemănător celui din vara anului trecut.

România: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț – Moruțan, Marin, Olaru – Hagi, Costache, Mățan. Selecționer: Adrian Mutu

Danemarca: Christensen – Sery, Nelsson, Bech, Klitten – Laursen, Andersen, Nartey – Isaksen, Jensen, Lindstrom. Selecționer: Albert Capellas

Foto: arhivă ProSport