Digi24 notează că Indonezia a solicitat autorizarea de urgență pentru a începe campania de vaccinare în masă împotriva Covid-19 până la sfârșitul anului, prin vocea președintelui statului asiatic într-o declarație de vineri.

Într-un interviu pentru Reuters, președintele Joko Widodo, cunoscut drept Jokowi, a afirmat că planurile de distribuție a vaccinului în întreaga țară sunt deja avansate.

Dacă agenția de reglementare farmaceutică și alimentară, cunoscută drept BPOM, va acorda aprobarea, va însemna că Indonezia – cu o populație de 270 de milioane, a patra cea mai mare din lume – va vi printre primele din lume care va folosi un vaccin împotriva coronavirusului.

“Ne așteptăm să începem procesul de vaccinare până la sfârșitul anului acesta, după o serie de teste făcute de BPOM”, a spus Jokowi.

Țara are cele mai multe cazuri de Covid-19 din Asia de Sud-Est, cu aproape 15.000 de decese și 450.000 de infecții, în ciuda avertismentelor experților în sănătate că acele cifre sunt cel mai probabil mai mari, din cauza ratei scăzute de testare.

“Vom pune presiune pe cazuri astfel încât să se aplatizeze și atunci îl vom lovi cu vacinurile”, a declarat Jokowi pentru Reuters, la palatul prezidențial.

Vineri după-amiază, după interviul Reuters cu Jokowi, Indonezia a publicat un număr record de infectări zilnice de 5.444, cu mult peste media zilnică de mai puțin de 3.500 din ultimele două săptămâni.

Jokowi a adăugat că siguranța vaccinului este o prioritate, iar că lucrătorii sanitari, poliția și armata vor fi primii vaccinați când va începe campania.

Foto: Anadolu Agency