Campioana României a pierdut clar cu AS Roma, 5-0, cu trei goluri marcate încă din prima repriză. În tabăra clujenilor s-a simțit lipsa fundașilor centrali titulari, golurile fiind luate pe greșeli de poziționare defensivă.

Revenirea după 10 ani la Roma nu a început deloc bine, iar Mkhitaryan a modificat tabela după un minut de joc, 1-0 pentru Roma.

Italienii au rămas sus, păstrând posesia în mare parte a jocului și și-au majorat diferența pe tabelă prin Ibanez, care a sărit bine la cap de lângă Djokovic (2-0).

CFR, în genunchi până la pauză

Foto: Twitter AS Roma

Ofensiva Romei nu s-a retras nici după mărirea avantajului, iar acest lucru a adus apariția din nou în preajma porții lui Bălgrădean. Bruno Peres i-a pasat excelent lui Borja Mayoral, ibericul reluând direct spre poartă și a marcat pentru 3-0, scor de neprezentare după nici 40 de minute.

CFR a avut ocazii minime în prima parte, cea mai importantă fiind șutul lui Hoban (23) în dreapta porții lui Pau Lopez, portarul respingând cu greu. Ultima fază a reprizei i-a aparținut lui Deac, dar internaționalul român nu a prins cadrul porții.

Menținerea diferenței după revenirea pe gazon

Gazdele nu au forțat deloc în partea secundă, schimbându-și imediat principalii realizatori din prima parte, pe care i-au înlocuit cu alți titulari.

Perez a semnat prima oportunitate abia după 20 de minute de la reluare, cu un șut reținut de Bălgrădean. CFR a venit apoi ai aproape de poartă, iar Rondon a primit o minge în careu, dar a trimis defectuos și mult pe lângă poartă. Faza a pornit însă printr-o diagonală de la Pereira spre Carnat, tânărul jucător ofensiv neavând puterea să reia sănătos spre poarta lui Pau Lopez (73).

Rezultatul i-a permis lui Fonseca să introducă și un tânăr pe teren, pe Tomasso Milanese, născut în 2002. Italianul și-a încercat norocul la câteva minute după intrare și a șutat spre poartă, dar mingea a fost blocată de “feroviari”.

Clujenii cer penalty

Foto: Twitter AS Roma

Neavând nimic de pierdut, CFR a urcat ușor și Nicolae Carnat a picat în careu după un duel cu Pellegrini, cerând lovitură de la 11 metri. Arbitrul Matej Jug însă nu a acordat nimic, faza fiind urmată cu repunerea Romei din 6 metri.

Nu a fost să fie un posibil gol de onoare, în schimb s-a făcut 4-0. Borja Mayoral a reușit dubla, bătându-l pe Cristi Bălgrădean din interiorul careului.

“În corzi” pentru un eșec ce intră în istorie

Câteva minute mai târziu a înscris și Pedro, 5-0, fără ca AS Roma să fi forțat în acest meci. Prin acest scor, golaverajul CFR-ului trece pe minus, dar românii sunt momentan pe loc calificabil.

Eșecul din Italia a devenit și cel mai mare scor cu care “vișiniii” au pierdut vreodată în Europa, precedentul record negativ datând din noiembrie 2010, 0-4 cu Bayern Munchen în grupele UCL.

AS Roma (3-4-2-1): Pau Lopez – Fazio, Ibanez (Smalling ’61), Kumbulla – Bruno Peres, Cristante (Milanese ’74), Veretout (Pedro ’46), Spinazzola (Juan Jesus ’46) – Villar, Mkhitaryan (Pellegrini ’46) – Mayoral. Antrenor: Paulo Fonseca

CFR Cluj (4-3-3): Bălgradean – Susic (Latovlevici ’78), Manea, Ciobotariu, Camora – Djokovic, Hoban, Itu (Pereira ’46) – Deac (Păun ’46), Debeljuh (Carnat ’67), Rondon (Joca ’90). Antrenor: Dan Petrescu

Stadion “Olimpico”, Roma

Au arbitrat Matej Jug (centru), respectiv Matej Zunic și Manuel Vidali (asistenți), toți din Slovenia

Goluri: Mkhitaryan (‘1), Ibanez (’24), Borja Mayoral (’34, ’84), Pedro (’89)

Cartonașe galbene: Hoban (’61), Carnat (’81)

Foto: Twitter AS Roma