“U” Olimpia Cluj s-a calificat în turul secund preliminar al UEFA Women’s Champions League, după ce a trecut pe Cluj Arena cu 2-1 de Birkirkara FC. Maltezele au fost cele care au deschis scorul, dar ardelencele au întors soarta partidei în câteva minute.

Meciul a debutat cu o desfășurare săracă în ocazii, Mifsud (21) fiind cea care a semnat prima șansă a partidei. Clujencele au replicat peste câteva minute prin Ciolacu, dar fără mare efect. Oduro a adus-o pe Birkirkara apoi din nou în preajma porții, dar încercarea i-a fost deviată în corner.

Ocazii pentru ardelence, dar golul vine din tabăra adversă

Foto: Emi Turbuc

Finalul reprizei, una prelungită cu mai mult de 10 minute din cauza unei accidentări a arbitrei, le-a aparținut clujencelor, care au semnat ocazii prin Ciolacu, Bratu, Bălăceanu și Bâtea.

Spre finalul prelungirilor, alb-negrele ratează o șansă uriașă, șutul Cristinei Cerescu fiind blocat, iar mingea ajunsă la Mihaela Ciolacu nu a putut fi transformată în gol.

În schimb au marcat oaspetele. Luată lejer, fără atenție sporită de apărătoare, Oduro a intrat fără probleme în careu, de unde a pasat puternic în gura porții, iar Sultana a marcat pentru 0-1 (min. 45+10).

Schimbări cu folos la pauză și egalarea plutește în aer

Foto: Emi Turbuc

Iulian Szekely a mutat la pauză, scoțând două jucătoare din compartimente diferite și clujencele au început repriza sus. Golul a venit destul de repede, la 10 minute de la reluare. Bâtea a centrat, balonul nu a ajuns la Marcu, dar în schimb a fost deviat în propria poartă de Yasmeen Vella.

Imediat după egalare, Olimpia putea da lovitura cu un gol de zile mari, dar șutul superb al Mihaelei Ciolacu a nimerit bara porții adverse (60). Mijlocașul echipei clujene nu s-a lăsat, iar în minutul 63 a prins un nou șut din afara careului, învingând-o pe Xuereb, 2-1.

Birkirkara a început să nu mai conteze aproape deloc în atac, iar americana Brianna Curtis (66) a fost la un pas de majorarea diferenței, dar a ratat de puțin ținta din câțiva metri.

Clujencele, în căutarea golului care să închidă meciul definitiv

Foto: Ovidiu Bujor

Sacrificiul defensiv al maltezelor a fost dus la extrem, alunecând și blocând la nevoie șuturile ce amenințau spațiul porții. Țabur (72) putea face 3-1, dar defensiva adversă s-a grupat bine și au respins în corner. Câteva minute mai târziu, aceeași jucătoare și-a încercat norocul, de data aceasta de la o distanță mai mare, dar Xuereb a reținut în doi timpi.

Intrarea în ultimul sfert de oră a adus noi oportunități de majorarea diferenței pentru Olimpia Cluj, dar atât Cerescu, cât și Ciolacu (78) au fost incapabile să trimită în plasa porții. Țabur și-a încercat din nou norocul, dar mingea s-a scurs pe lângă, fără ca Xuereb să fie nevoită să intervină.

Finalul nu a adus multe întâmplări și “U” Olimpia Cluj s-a impus cu 2-1, mult mai clar decât o arată scorul, dominând întreaga desfășurare a partidei.

“U” Olimpia: Seppi – Stamate, Bratu, Ficzay, Negrea (Curtis 46) – Ciolacu, Cerescu, Mirea (Botojel 90+2) – Bâtea (Borodi 82), Marcu (Vincze 90+3), Bălăceanu (Țabur 46). Antrenor: Iulian Szekely

Birkirkara: Xuereb – Vella, Farrugia, Said, Felice – Teuma, Zahra – Sultana, Mifsud, Giusti – Oduro (Cardona 73). Antrenor: Jose Borg

Stadion “Cluj Arena”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Alexandra Deligianni (Grecia, la centru) respectiv asistentele Yordanka Korcheva (Bulgaria) și Sofia Athanasopoulou (Grecia)

Goluri: Vella (56, autogol), Ciolacu (63) / Sultana (45+11)

Cartonaș galbene: Said (44)

Foto: Emi Turbuc