Campioana României a suferit primul eșec în stagiunea 2020/2021 în campionat. Clujenii au fost învinși de Gaz Metan Mediaș, tocmai în Gruia, cu 1-2.

CFR a început sus, cu ocazii ratate de Debeljuh, Ciobotariu sau Djokovic. Atacantul adus de la Sibiu a irosit o nouă ocazie (13), după ce a șutat fără preluare, peste, dintr-o pasă excelentă în careu din partea lui Deac.

Medieșenii apar și ei în fața porții după 20 de minute, dar Cardoso a trimis deasupra porții lui Sandomierski. CFR a continuat să se joace apoi cu ocaziile, majoritatea fazelor blocându-se în picioarele fundașilor adverși.

Gazul “arde” pe neașteptate

Ronaldo Deaconu a deschis scorul (27) la capătul unei faze create de Ze Manuel, mijlocașul ofensiv al Gazului trimițând elegant deasupra capului lui Sandomierski pentru 0-1.

Fiind condusă pe tabelă, CFR a insistat tot mai mult cu centrări, pase periculoase sau faze fixe, dar doar Djokovic a fost aproape să egaleze (39), șutul acestuia fiind deviat în corner. Au urmat două oportunități blocate la aceeași fază și medieșenii au intrat cu avantaj minim la vestiare.

Debeljuh, ratangiul de serviciu. Gazul majorează diferența

Revenirea de la cabine a adus schimbări ofensive în partitura gazdelor, dar în același timp a continuat randamentul mai puțin bun al atacantului Gabriel Debeljuh. Acesta a trimis peste poarta lui Buzbuchi (50) în prima ocazie de la reluare.

Contrar desfășurării acțiunii în prima parte a reprizei secunde, Gaz Metan a marcat din nou, prin Dumitru Cardoso (60), 0-2. Șutul de la 30 de metri a fost deviat nefericit de Burcă și portarul Sandomierski nu a mai putut interveni.

Păun a semnat prima ocazie după încasarea golului al doilea, cu un șut deviat în corner. Din faza fixă a venit și golul prin Costache, dar ulterior arbitrul Găman a dictat offside, furând bucuria “feroviarilor”.

Replica vine mult prea târziu

Reduta ofensivă a gazdelor a găsit tot mai greu breșe în defensiva găzarilor. Costache a scăpat bine pe culoar, a ajuns la balon înaintea portarului, pe lângă care a trimis mingea elegant, dar aceasta s-a scurs puțin alături (84).

Până la final campioana a redus din diferență, prin Ciobotariu (90+2), dar a fost prea târziu pentru a schimba soarta meciului. CFR pierde primul meci din acest sezon, 1-2 și se înclină după 9 ani (12 august 2011) cu Gaz Metan pe teren propriu.

CFR Cluj (4-3-3): Sandomierski – Susic (Burcă 46), Manea, Ciobotariu, Latovlevici – Itu (Păun 46), Luis Aurelio, Djokovic (Rondon 60) – Deac, Debeljuh (Costache 66), Pereira. Antrenor: Costin Curelea

Gaz Metan (4-2-3-1): Buzbuchi – Romeo (Trif 75), Larie, Yuri, Velisar – Alceus, Santos Da Silva (Pambou 64) – Ciocan (Oliveira ’15), Deaconu, Ze Manuel (Horșia 75) – Dumitru Cardoso. Antrenor: Jorge Costa

Stadion „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat George Găman (Craiova – la centru) respectiv asistenții Mircea Orbuleț (București) și Ferencz Tunyogi (Zalău)

Goluri: Ciobotariu (90+2) / Deaconu (27), Dumitru Cardoso (60)

Cartonașe galbene: Itu (5), Manea (14), Latovlevici (74), Rondon (90+4) / Ciocan (12), Yuri (21), Ze Manuel (45), Alceus (87), Buzbuchi (88), Larie (90+4)

Foto: Emanuel Turbuc