Remiză în Gruia între CFR și Young Boys în etapa a doua din grupa A contând pentru grupele Europa League. Rondon și Fassnacht au marcat, iar Paulo Vinicius a ieșit accidentat după un sfert de oră.

Ocaziile au început să apară abia după trecerea primei jumătăți de oră. Fassnacht, Ngamaleu și căpitanul Lustenberg au pus pericol la poarta lui Bălgrădean, camerunezul fiind cel mai aproape de gol (37).

Elia a bifat ultima ocazie a reprizei, cu un șut din prima dintre doi fundași ardeleni, dar goalkeeper-ul CFR-ist a fost la post (39).

Intrarea lui Omrani schimbă precizia ofensivă a gazdelor

Ieșirea lui Debeljuh, înlocuit cu Omrani a adus prospețime în primele minute de la reluare pentru clujeni, care s-au apropiat de gol. Mai întâi Hoban i-a pus mingea pe cap lui Deac, dar a reieșit un corner. Din faza fixă, Burcă i-a trimis lui Rondon, care a reluat pe spate, cu emoții pentru defensiva elvețiană, dar portarul a ieșit perfect înaintea lui Omrani (48).

Replica a venit de la elvețieni, dar Bălgrădean nu a fost întrebuințat serios în aceste dăți.

Cornerul și golul, adevărata poveste romantică marca CFR Cluj

Foto: Ovidiu Bujor

O fază fixă avea să aducă deschiderea scorului. Deac a centrat, mingea a ajuns la Hoban, care i-a pasat lui Rondon, iar atacantul venezuelean a trimis mingea în poartă (1-0). Rondon a punctat pentru a doua oară în grupă, fiind principalul pericol ofensiv în ultima perioadă pentru CFR.

Bucuria nu a durat mult, iar oaspeții au egalat, în urma unei aruncări de la margine, Fassnacht a profitat de o mare greșeală în defensiva ardelenilor și l-a învins pe Bălgrădean pentru 1-1.

Feroviarii au irosit apoi două ocazii de a închide meciul, prin Păun (76) și Pereira (86), iar fluierul final a adus un rezultat de egalitate, 1-1 între combatante. CFR rămâne prima în grupă, cu 4 puncte, profitând de remiza albă dintre AS Roma și ȚSKA Sofia.

CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Susic, Vinicius (Manea ’14), Burcă, Camora – Păun (Pereira ’79), Hoban (Itu ’79), Djokovic – Deac (Chipciu ’63), Debeljuh (Omrani ’46), Rondon. Antrenor: Dan Petrescu

BSC Young Boys (4-3-3): von Ballmoos – Hefti (Garcia ’63), Camara (Sulejmani ’74), Zesiger, Maceiras – Fassnacht, Lustenberger, Aebischer (Sierro ’74) – Elia (Guadino ’63), Nsame, Moumi Ngamaleu (Siebatcheu ’74). Antrenor: Gerardo Seoane

Stadion „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Au arbitrat Glenn Nyberg (la centru), Mahbod Beigi și Andreas Söderkvist (asistenți) – toți din Suedia

Goluri: Mario Rondon (62) / Christian Fassnacht (69)

Cartonașe galbene: Debeljuh (23), Djokovic (82) / Aebischer (74)

Foto: Ovidiu Bujor