Povestea publicată de MAI pe Facebook te face să te gândești de două ori atunci când arunci un chiștoc pe stradă. O polițistă a surprins un astfel de moment, iar de acolo până a-l pedepsi pe șoferul vinovat nu a mai fost decât un pas.

Șoferul care a aruncat un chiștoc pe geamul mașinii a fost amendat cu 1.305 lei. Dacă nu știai, Poliția Română este partener în campania „NU arunca chiștoace. Strada nu e scrumieră“, inițiată de un grup de cetățeni cu spirit civic. Polițiștii vor să transmită astfel un mesaj. Acela că, prin acțiunile de strângere de mucuri de țigară și cele de conștientizare, doar o comunitate mare poate produce o schimbare.

„Chiștocul de țigară pe care l-ați aruncat pe jos. Normal trebuia să fie în scrumiera din mașină, nu pe asfalt“, îi spune polițista, moment în care conducătorul auto „se scuză“ spunând că mașina „nu are scrumieră“.

Dialogul dintre cei doi a fost postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne:

– Bună seara! Vă rog să-mi prezentați documentele dumneavoastră.

– Bună seara! Sunt parcat de 15 minute pe locul acesta, nu am încălcat nicio regulă de circulație. De ce vreți documentele?

– Pentru că vă lipsește ceva din mașină.

– Mașina e an de fabricație 2019, doamnă polițist. Are toate dotările. Ce să lipsească de pe ea?

– Din mașină lipsește, nu de pe mașină.

– Și care e diferența?

– Diferența este chiștocul de țigară pe care l-ați aruncat pe jos. Normal trebuia să fie în scrumiera din mașină, nu pe asfalt.

– Păi, nu are scrumieră.

– Vedeți, nu are toate dotările. Puteați să includeți și scrumiera dacă știați că fumați în mașină. 1305 lei vă costă.

– Atât e o scrumieră?

– Nu, domnule. Atât este amenda. Conform legii este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, materialelor sau substanțelor. Sancțiunea este între 9 și 20 de puncte.

– Dumneavoastră vorbiți serios?

– Uitându-mă la țigara de pe jos, vă spun că vorbesc foarte serios.

Sursa foto: alephnews.ro.