Bistosh

News Website

Record de raportări de COVID: O localitate din România a ajuns la o rată de infectare de 15 la mia de locuitori

ANKARA, TURKEY - MAY 24: Doctors, wearing protective suits and face masks as a precaution against the novel coronavirus (COVID-19) pandemic, check a COVID-19 patient's health during Eid al-Fitr at intensive care unit of Health Sciences University (SBU) Diskapi Yıldırım Beyazit Training and Research Hospital, turned into pandemic hospital, in Ankara, Turkey on May 24, 2020. Health care workers continue to work in the hospital during Eid al-Fitr away from their families. Ozge Elif Kizil / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

O localitate din judeţul Dolj a ajuns la o rată de infectare de aproape 15 persoane la mia de locuitori, iar autorităţile judeţene au anunţat o serie de restricţii. Alte măsuri au fost luate în şase localităţi unde rata de infectare depăşeşte 1,5 persoane la mia de locuitori.

Potrivit cifrelor comunicate de autorităţile judeţene, în localitatea Dioşti, din Dolj, s-a ajuns la o rată de infectare de 14,93 la o mie de locuitori. Începând de la miezul nopţii, toate restaurantele, barurile, cluburile, sălile de jocuri de noroc vor fi închise timp de 14 zile. De asemenea, vor fi interzise spectacolele şi evenimentele culturale, aşa cum au decis autorităţile doljene.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Dolj a mai decis să introducă o serie de restricţii în localităţile Castranova, Daneţi, Mârşani, Sălcuţa, Sopot şi Tălpaş unde rata de infectare este cuprinsă între 1,5 şi 3 persoane la o mie de locuitori. Acolo sunt permise activităţile în interiorul clădirilor cu participarea unui număr de 30% din capacitatea sălii.

Sursa foto: mediafax.ro.