Universitatea Cluj s-a impus într-o deplasare grea, la Mioveni, scor 0-1. Unicul gol a fost marcat de Alexandru Negrean, în urma unei execuții superbe.

Argeșenii au pus stăpânire pe ocazii, lăsând însă posesia de partea Universității. Daniel Toma (8) a semnat prima ocazie a partidei, dar mingea i-a alunecat de pe picior în momentul șutului, ducându-se mult deasupra porții.

Negruț a venit apoi cu primul șut pe cadrul porții, balonul prinzând gazonul înainte să fie respins în corner de Vâtcă (20). După trecerea primei jumătăți de oră Rusu a avut o nouă șansă, dar atacantul nu s-a aflat în cea mai bună poziție și lovitura de cap a trecut peste, irosind astfel o pasă foarte bună de la Burnea.

Repriza s-a terminat la egalitate, 0-0, cu ocaziile de partea Mioveniului, în timp ce pentru clujeni a contat mai mult posesia, în încercarea desfacerii defensivei adverse.

Altă față după revenirea de la cabine

Clujul a început să conteze în sfârșit în ultima treime a terenului. Mai întâi Idan Golan a trimis un șut plasat pe spațiul porții (57), dar Iustin Popescu a reușit să respingă. Portarul Mioveniului nu a avut ce face însă două minute mai târziu.

O greșeală în apărarea argeșenilor l-a lăsat pe Meșter singur în banda dreaptă, i-a trimis lui Alex Negrean (59), care cu un șut la vinclu din afara careului l-a executat pe Popescu. Universitatea a deschis scorul, 0-1, după un debut încurajator de parte secundă.

Marinescu a forțat în două rânduri egalarea (72 și 81), fără a-i crea emoții lui Vâtcă. În urma golului, nivelul jocului a scăzut considerabil, cu “studenții” dornici doar să mențină rezultatul favorabil. Iacob și-a trecut și el în cont o ocazia, sărind mai bine decât Inacio Miguel, dar lovitura de cap a trecut pe lângă poartă.

Coșereanu a semnat ultima ocazie a meciului, dar Vâtcă a fost pe fază și și-a salvat echipa de la primirea golului egalizator. S-a terminat 0-1 în favoarea Universității, care vine pe podiumul ligii secunde, la trei puncte de liderul FC U Craiova.

CS Mioveni: Popescu – Oancea, Iacob, Gomes, Burnea (Ișfan 78) – Toma, Vereș (Marinescu 65) – Rădescu (Coșereanu 72), Negruț (Velbrum 72), Șerban (Mar 72) – Rusu. Antrenor: Claudiu Niculescu

Universitatea Cluj: Vâtcă – Ferreira, Tamaș, Luchin, Neciu (Taub 46) – Mâneran (Meșter 56), Negrean (Dican 81), Novac, Golan, Pîrvulescu (Sergio Ribeiro 46) – Gavra (Goga 75). Antrenor: Costel Enache

Stadionul Orășenesc, Mioveni

Au arbitrat Sorin Costreie (Buftea) – la centru respectiv asistenții Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Doru Zamfir (Slatina).

Gol: Negrean (59)

Cartonașe galbene: Burnea (53), Vereș (65), Marinescu (77) / Neciu (28), Negrean (62), Tamaș (71), Vâtcă (82), Goga (87)

Foto: arhivă Emi Turbuc