CFR Cluj s-a impus la limită, 1-0, cu FC Voluntari într-un meci contând pentru etapa a 8-a din Liga 1. Cătălin Itu a reușit unicul gol, după ce Chipciu a trimis mingea în transversală debutul reprizei secunde.

Cu opt schimbări în echipa de start față de meciul din cupele europene, CFR a semnat prima ocazie la Voluntari, prin Deac (5), al cărui șut a fost parat de Rîmniceanu.

Ocaziile au lipsit cu desăvârșire în prima parte, fiind de notat doar două alte posibilități de a ajunge în preajma porții într-o repriză anostă. Mai întâi Pereira (17) este blocat de fundașul moldovean Armaș, iar în minutul 31 șutul centrare din partea lui Ion Gheorghe este anticipat bine de Bălgrădean.

Chipciu trage spectaculos în bară

Partea secundă a fost deschisă de un voleu marca Luis Aurelio (51), cu Rîmniceanu pe fază, iar mai apoi Itu în offside la finalul fazei.

Cea mai mare ocazie a jocului de până atunci avea să vină în minutul 55, cu bara lui Chipciu din lovitură liberă, fază încheiată cu o lovitură de cap trimisă pe lângă poartă de către Pereira.

Insistențele dau roade și CFR deschide scorul meritat

Aflată mai mult în jumătatea adversă de la reluarea jocului, CFR a insistat și o fază prelungită de atac a adus golul. Pereira a trecut de trei adversari și a centrat, balonul a fost prelungit de Vojtus și a ajuns la Itu (72), care a înscris pentru 0-1. A fost primul gol stagional pentru tânărul fotbalist originar din Dej.

Finalul nu a adus nimic interesant în preajma porților și “feroviarii” s-au impus la limită, 0-1, după ce au fost ceva mai preciși în fața lui Rîmniceanu. Prin acest succes obținut, CFR urcă pe locul secund, cu 18 puncte.

Voluntari (4-3-3): Rîmniceanu – Kocic, Armaș, Balaur, Costin (Mihai 86) – Gheorghe, Pablo De Lucas, Borțoneanu (Stoica 78) – Eric (Lopes 61), Betancor (Ricardinho 78), Popa (Anderson 86). Antrenor: Mihai Teja

CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Cestor (Susic 64), Burcă, Ciobotariu, Manea – Deac (William Soares 85), Aurelio, Itu (Djokovic 80) – Pereira (Păun 80), Vojtus (Rondon 85), Chipciu. Antrenor: Dan Petrescu

Stadionul “Anghel Iordănescu”, Voluntari

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – la centru, respectiv Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Bogdan Gheorghe (București) – asistenți

Gol: Itu (72)

Cartonașe galbene: Armaș (53), Anderson (90+2), De Lucas (90+2) / Cestor (33), Aurelio (78)

Foto: ProSport