Autoritatea Sanitară braziliană Anvisa a declarat miercuri că un voluntar dintr-un sudiu clinic al vaccinului COVID-19 a dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit, dar a adăugat că procesul va continua.

Unul din voluntari a decedat în urma unui studiu clinic, însă nu s-au oferit informații personale, relatează Reuters.

Potrivit Oxford, testarea va continua întrucât „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic”. Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de evaluare a recomandat, la rândul său, continuarea testării. 

„Totul se desfăşoară aşa cum era de aşteptat, fără nicio dovadă a unor complicaţii grave legate de vaccin care să implice vreunul dintre voluntarii participanţi”, a declarat universitatea braziliană într-un comunicat.

Până în prezent, 8.000 din cei 10.000 de voluntari recrutaţi au primit prima doză în şase oraşe din Brazilia, iar o parte dintre aceştia au primit şi a doua doză, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.

CNN Brasil informează că voluntarul era un tânăr de 28 de ani care locuia în Rio de Janeiro. Acesta a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19.

Sursa foto: mediafax.ro