Pentru prima oară Papa Francisc a vorbit despre căsătoria între persoanele de același sex. Tot acesta susține și faptul că toți cei care fac parte din comunitatea LGBT+ sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul să întemeieze o familie.

După cum relateaza Deutsche Welle, Papa susține cununia civilă: „Nu trebuie să fie nimeni nefericit din cauza acestei chestiuni”.

Papa Francisc a solicitat o „lege pentru parteneriatele civile” care să le dea dreptul persoanelor din comunitatea LGBT+ să aibă o familie.

Nimeni nu ar trebui să fie alungat și nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza acestei chestiuni”, a spus Papa Francisc.

Papa a vorbit despre acest subiect în cadrul unui interviu pentru un documentar numit „Francesco”, documentar ce a fost prezentat miercuri în cadrul Festivalului de Film de la Roma.

Pe lângă tema legată de LGBT+, Papa a mai vorbit și despre alte teme majore: sărăcie, probleme legate de mediul înconjurător, inegalitatea rasială și financiară, dar și discriminarea la nivel general.

Sursa foto: alephnews.ro