CFR Cluj s-a impus la Sofia, pe terenul CSKA-ului, scor 0-2 (0-0), la capătul unui meci în care a forțat exact când trebuia. Ciprian Deac a contribuit la ambele reușite, cu un assist și reușita care a închis soarta partidei.

Împinși de la spate de peste 12.000 de fani din tribune, cei de la CSKA au început în atac meciul, Yomov (3) trăgând de lângă Susic, dar Bălgrădean a fost la post și a scos mingea în aut. Câteva minute mai târziu Sowe l-a testat din nou pe Bălgrădean, pentru ca Sankhare să termine cu șut 10 minute de joc foarte bune pentru bulgari.

Păun arată că și CFR poate ataca

După trecerea primului sfert de oră al jocului, la finalul unei noi ocazii marca CSKA, CFR-ul a început să se apropie tot mai tare de careul advers. Adiță Păun a bifat două ocazii, prima cu un șut frumos deviat în corner (19), iar mai apoi cu o execuție plasată, dar moale (31).

Sowe l-a reactivat pe Bălgrădean cu o lovitură de cap (25), iar după minutul 30 CFR Cluj a avut un atac lung, ușor greoi, terminat cu un șut din partea lui Djokovic.

Repriza s-a terminat cu ocazia lui Tiago Rodrigues (43), fără pericol pentru poarta ardelenilor, iar cele două echipe intrau la cabine după 45 de minute cu ritm bun, dominat la nivelul ocaziilor de bulgari.

Foto: Twitter Stadionowi Oprawcy

Rondon, la locul perfect după un corner

Debutul părții secunde a venit cu oportunități de ambele părți, combatantele încercând să găsească un punct slab în defensiva adversă.

Acest moment a și venit în minutul 53, la capătul unui corner executat scurt, Deac a centrat, Mario Rondon s-a poziționat excelent în careu și a sărit la cap pentru a deschide scorul, 0-1.

Răbradea și forțarea în momentele cheie aduc victoria pentru clujeni

Nevoită fiind să egaleze, CSKA s-a aruncat pentru moment în atac, dar fără ocazii serioase, iar CFR Cluj a putut calma jocul pentru ultima parte a meciului.

Debeljuh a primit un balon în careu, a fost pus la pământ de către Youga și s-a dictat penalty pentru „feroviari”. Deac și-a asumat execuția și l-a învins pe Busatto pentru 0-2, fără să exceleze neapărat per total.

Finalul a fost lipsit de emoții pentru campioana României, care colectează primele puncte din grupa europeană, pe care o conduce după 0-2 la Sofia. În cealaltă partidă din grupa A, AS Roma a trecut de Young Boys Berna cu 2-1.

CSKA Sofia (4-2-3-1): Busatto – Mazikou, Mattheij, Antov, Vion – Tiago Rodrigues (Beltrame 80), Youga – Yomov (Henrique 80), Sankhare (Ahmedov 70), Sinclair (Keita 63) – Sowe. Antrenor: Stamen Belchev

CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Camora, Burcă, Vinicius, Susic – Djokovic, Hoban, Păun (Pereira 83) – Deac (Chipciu 78), Debeljuh (Vojtus 87), Rondon (Carnat 87). Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Vasil Levski, Sofia (Bulgaria)

Au arbitrat Halil Umut Meler respectiv Mustafa Eyisoy și Cevdet Komurcuoglu (asistenți), toți din Turcia

Marcatori: Mario Rondon (53), Ciprian Deac (74, penalty)

Cartonașe galbene: Yomov (61), Vion (83), Mattheij (90+3) / Chipciu (83)

Foto: arhivă Emi Turbuc