Președintele Klaus Iohannis l-a criticat aspru pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, pentru modul în care a gestionat situația din București, care a trecut de rata de infectare de 3% la mia de locuitori și intră în scenariul roșu, potrivit Digi24.

„Este de neînțeles că, deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare, și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte. Atitudinea Prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă prefectul ar trebui să fie demis sau să demisioneze, Președintele a răspuns: „Asta rămâne de văzut în detaliu, dar lucrurile nu pot rămâne așa, oamenii au dreptul să fie inormați, să se pregătească”.

„Nu cred că familiile din București cu copii au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marți să caute soluții”, în condițiile în care școlile vor fi închise și cursurile se vor desfășura doar online, a mai spus Iohannis.

Rata de incidenţă a infectărilor a ajuns la 3,19 la mia de locuitori în București. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise.

Școala se va desfășura doar online. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Măsurile se vor aplica de luni noapte.

Foto: news.ro