Campioana a trecut cu 2-1 de FC Botoșani, grație unui nou gol decisiv marcat de fundașul Paulo Vinicius spre finalul întâlnirii.

Clujenii au deschis scorul destul de repede prin Gabriel Debeljuh (15), care a primit o pasă perfectă în careul mic de la Mario Camora, de unde portarul Hankic nu a putut decât să scoată balonul din plasa porții.

În urma unor ocazii irosite de Djokovic (20 și 22), Botoșaniul a ieșit la atac, iar Realdo Fili (27) l-a învins pe Bălgrădean, restabilind egalitatea pe tabelă (1-1). A fost primul gol încasat în Gruia de CFR Cluj în acest debut de sezon al Ligii 1, după 297 de minute în care au ținut tabela intactă în dreptul oaspeților.

Partea secundă a adus noi ocazii, de data aceasta cu moldovenii în prim plan în câteva rânduri, dar cu Bălgrădean în mare formă, pentru ca specialitatea casei pentru ardeleni, o fază fixă, să decidă soarta jocului.

Păun a centrat, Vinicius (76) a lovit cu capul mingea înainte de a fi respinsă, însă o greșeală din partea lui Moescu a făcut ca fundașul Clujului să reintre în posesia balonului, pe care l-a plasat cu sânge rece în poarta lui Hankic (2-1).

Finalul a consemnat succesul feroviarilor, care au încheiat partida cu un om în plus, după eliminarea lui Moescu. Prin acest 2-1, CFR menține presiunea pe Craiova, care joacă duminică seara un derby interesant cu Dinamo.

CFR (4-3-3): Bălgrădean – Camora, Ciobotariu, Vinicius, Susic – Păun, Hoban (Pereira ’46), Djokovic – Joca (Chipciu ‘6, Carnat ’87), Debeljuh (Rondon ’62), Deac (Omrani ’62) . Antrenor: Dan Petrescu

FC Botoșani (4-3-3): Hankic – Tigănașu, Șeroni, Moescu, Plămadă (Chalkiadakis Fazos ’69) – Ongenda, Florescu, Croitoru (Tîrcoveanu ’31) – Fili, Keyta, Roman. Antrenor: Marius Croitoru

Foto: Emi Turbuc