Remiză în primul meci al etapei a 8-a din Liga 2. Clujenii au egalat după ce au fost conduși de Chiajna, dar tot așa puteau pierde meciul pe final, după o bâlbâială din partea lui Muțiu.

Cele două combatante au încercat să se studieze reciproc în prima parte a meciului, ocazii fără să atingă spațiul porții fiind semnate de Pîrvulescu (8) și Lazar (14).

Gavra și Pîrvulescu se invită unul pe celălalt pentru a șuta (18), în cele din urmă Nicky preia faza, dar trimite pe lângă buturile lui Chesneau.

Gol anulat pentru offside și lipsa preciziei au caracterizat primele 45 de minute

Concordia a preluat inițiativa pentru o perioadă, marcând chiar un gol, anulat rapid pentru offside.

Fazele fixe devin principala sursă de pericol din partea oaspeților, care pot profita de nesincronizări în defensiva lui U, dar niciun fotbalist al Chiajnei nu înscrie până la finalul reprizei.

Mureșan prins pe picior greșit, Llullaku marchează și începe să se joace fotbal

Fundașul central adus de la CFR Cluj a fost protagonistul primelor 10 minute de la reluare, mai întâi printr-o bicicletă urmată de șut, iar în minutul 52 cu o greșeală decisivă.

Philippe Nsiah pătrunde în careu, trece ușor de Andrei Mureșan și îi trimite cu călcâiul lui Azdren Llullaku, albanezul marcând pentru 0-1 din fața lui Tamaș (minutul 52).

Biceanu avea chiar ocazia să majoreze diferența, dar șutul său din drop a fost respins în corner de Muțiu (56).

“Studenții” se năpustesc în atac și egalează situația

Tactica s-a schimbat radical după încasarea golului, iar U Cluj a ieșit la atac, Costel Enache epuizându-și schimbările până în minutul 70.

Mișcările tehnicianului au dat roade, după o serie de atacuri blocate de oaspeți, Mâneran izbutând să puncteze (72) pentru a restabili egalitatea.

Ocaziile s-au succedat după acest moment la poarta lui Chesneau, dar nici Barbu (78) ori Novac (84) nu au găsit drumul spre gol.

Muțiu aproape să o comită decisiv

Contrar cursului jocului, mai ales după golul egalizator, Chiajna ajunge în careul clujean, iar Vlad Muțiu bâlbâie o fază ce nu anunța mare lucru, fiind salvat de Tamaș, care a respins de pe linia porții (87).

Finalul le-a găsit pe gazde din nou în jumătatea adversă de teren, dar fără succes, meciul terminându-se la egalitate, 1-1.

Este a doua remiză pentru “U” în actuala stagiune, în timp ce Concordia bifează primul punct după trei înfrângeri consecutive.

U Cluj (4-4-1-1): Muțiu – Neciu, Tamaș, Mureșan (Pop 59), Rus – Pîrvulescu (Barbu 70), Telcean, Novac, Meșter (Mâneran 59)- Negrean (Ștefănescu 70) – Gavra (Goga 59). Antrenor: Costel Enache

Concordia (4-2-3-1): Cheneau – Oanea, Intzidis, Marc, Stănică – Biceanu (Cucu 90), Lazar (Herghelegiu 82)- Llullaku, Mihalcea, Safsaf (Kanda 70) – Nsiah (Arnăutu 82). Antrenor: Florin Bratu

Foto: Emi Turbuc