Naționala de fotbal a României a cedat și la Ploiești, scor 0-1, cu Austria, terminând astfel luna octombrie fără măcar vreun egal în Nations League.

Primele douăzeci de minute au debutat cu ocazii de ambele părți, cu austriecii mai aproape de gol, prin Gregoritsch (21), care a șutat în transversală. Alte ocazii au fost semnate de Răzvan Marin (8) și Schlager (13).

Finalul reprizei i-a adus pe tricolori în preajma porții, dar elevii lui Mirel Rădoi nu au fost capabili să deschidă scorul, la cabine intrându-se cu 0-0.

Gol anulat pentru offside, urmat de două ocazii austriece

Austria a replicat prin Baumgartlinger la câteva secunde de la reluare, dar Tătărușanu a fost la post. Alibec (48) a trimis apoi mingea în poartă, golul fiind însă anulat pe motiv de offside.

Vizitatorii presează iar după minutul 60,cu două ocazii de gol, prin Schlager (63) și Baumgartner (65), șutul celui din urmă fiind deviat în bară de portarul României.

Greșeală în defensivă și Austria deschide scorul

Momentele bbune ale vizitatorilor au dat roade cu un sfert de oră înainte de final, Schoepf trimițând în poartă lui Tătărușanu după o fază bine construită de Alaba și Baumgartner.

Ultima ocazie notabilă a venit în prelungirile meciului, cu o lovitură de cap defectuoasă din partea lui Bălașa (90+3) în urma unui corner.

România a cedat și cu Austria, 0-1, bifând trei înfrângeri în octombrie, două în Nations League plus barajul pentru Euro 2021 cu Islanda.

România: Tătărușanu – Bălașa, Burcă, Toșca, Bancu – Maxim, Marin, Stanciu – Deac, Alibec, Mitriță. Selecționer: Mirel Rădoi

Austria: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba – Schopf, Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner – Gregoritsch, Schlager. : Franco Foda

Foto: digisport.ro / Sport Pictures