Naționala României a bifat al doilea eșec în această săptămână, după 1-2 în Islanda. Duminică seara, Bancu și colegii săi au cedat la Oslo, cu Norvegia.

Contrae performanței din Islanda, de această dată România a avut primele ocazii notabile, prin Cicâldău și Bancu spre finalul primelor 10 minute ale debutului partidei.

Norvegia nu a stat mult la discuții și a punctat la prima ocazie serioasă, prin Haaland (13). Atacantul este găsit excelent de Odegaard printr-o pasă în spatele defensivei și-l învinge pe Tătărușanu, care apucă să “radă” balonul cu palma.

Reușita a încurcat total socotelile tricolorilor, care au trecut în plan secund, fiind dominați clar de nordici. Elyounoussi (23), Haaland (25), Sorloth (29) sau Odegaard (38) ratează pe rând șansa să majoreze diferența pe tabelă.

Sorloth face 2-0 și românii revăd scenariul din Islanda 

La câteva zeci de secunde după ratarea lui Odegaard, Sorloth primește o pasă perfectă în gura porții de la fundașul Meling și are de îndeplinit o simplă formalitate: 2-0.

Până la intrarea la cabine nu s-a petrecut nimic notabil, iar Norvegia conducea cu 2-0, scor cunoscut românilor din urmă cu câteva zile, din Islanda.

Haaland, coșmarul lui Burcă și al defensivei tricolore

Foto: Twitter

Două momente mai periculoase au avut băieții lui Rădoi la revenire, prin Bancu și Iancu (61 și 62), fără să se scoată însă ceva notabil.

Norvegienii au făcut 3-0 prin același Haaland, care a primit o pasă de la Odegaard, având de finalizat simplu (64). Zece minute mai târziu, atacantul Borussiei Dortmund a reușit hattrick-ul, învîngându-l pe Tătărușanu cu un șut puternic (4-0).

Până la final, Keșeru a ratat marcarea unui gol de onoare în urma unei lovituri libere, iar România încheie o săptămână neagră, cu două înfrângeri, în Islanda și Norvegia.

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui (Svensson 79), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (Midtsjo 70), Berge – Odegaard (Linnes 70), Elyounoussi (Hauge 85), Haaland (King 78) – Sorloth. Selecționer: Lars Lagerback 

România: Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău (Stanciu 75), Crețu (Maxim 75), R. Marin – Iancu (Alibec 90+1), Pușcaș (Keșeru 64), I. Hagi (Mitriță 63). Selecționer: Mirel Rădoi

Foto: Twitter Futbol Haberdar