Drumul naționalei de fotbal a României spre Euro 2021 s-a încheiat în Islanda. Tricolorii au fost învinși de nordici, 2-1.

Miza mare nu s-a simțit atât de tare în tabăra nordicilor, care au început cu ocazii la poarta lui Tătărușanu, dar goalkeeper-ul tricolor a fost pe fază și a scăpat pentru moment de gol.

Gylfi Sigurdsson (16) l-a învins în cele din urmă pe “Tătă”, cu un șut de la 16 metri, printre picioarele lui Crețu, portarul fiind mascat la această fază.

Islandezii nu s-au oprit aici și au continuat să atace, prin același Sigurdsson (22) sau Finnbogason (27), acesta din urmă reușind să puncteze, dar ulterior golul a fost anulat pentru o poziție de offside.

Gazdele au punctat în cele din urmă pentru 2-0, scor cu care s-a și intrat la cabine. Gylfi Sigurdsson și-a dublat totalul golurilor din această seară, cu o execuție elegantă de la 14 metri, balonul ocolindu-l pe Tătărușanu.

Trei schimbări dintr-un foc efectuate de Rădoi

Într-un dezavantaj clar după o repriză, Mirel Rădoi a fost nevoit să modifice urgent ceva în echipa tricoloră, iar selecționerul a ales să introducă noi oameni ofensivi (Hagi, Pușcaș și Iancu).

Mutările au dat roade în minutul 63, când naționala României a primit o lovitură de la 11 metri, prin revizuirea fazei cu VAR, Alex Maxim transformând pentru 2-1.

Nordicii au încercat să “omoare” jocul după această reușită și au fragmentat meciul cât de mult posibil, fără să atace, lăsând posesia de partea României.

Până la final nu s-a întâmplat nimic notabil, iar fluierul arbitrul Skomina pentru ultima dată a adus victoria (2-1) și automat calificarea Islandei în finala barajului pentru Euro 2021, unde urmează să joace cu Ungaria, la Budapesta.

Islanda: Halldorsson – Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason 86), H. Magnusson – Traustason, A. Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson (Sigurjonsson 83) – Sigurdsson, Finnbogason (Sigthorsson 75). Selecționer: Erik Hamren

România: Tătărușanu – Manea, Bălașa, Burcă, Camora – Stanciu (Cicâldău 87), Crețu, Maxim (Keșeru 80) – Deac (Iancu 46), Alibec (Pușcaș 46), Mitriță (Hagi 46). Selecționer: Mirel Rădoi

Foto: Twitter UEFA EURO 2020