Incendiile au distrus peste 1,6 milioane de hectare în 2020, depăşind de două ori precedentul record anual şi reprezentând o suprafaţă mai mare decât cea a statului american Connecticut, notează Digi24.

Statul California a fost afectat de cinci dintre cele mai ample şase incendii din istoria sa în acest an, într-o perioadă în care valurile de căldură şi fulgerele uscate au coincis cu apariţia unor condiţii meteorologice secetoase, despre care experţii în climă afirmă că sunt cauzate de modificările climatice.

Cel puțin 31 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 8.400 de locuinţe şi clădiri au fost distruse, au precizat reprezentanţii Cal Fire.

Precedentul record stabilit de incendiile din California era de 809.370 de hectare şi a fost înregistrat în 2018, când acest stat american s-a confruntat cu cel mai devastator incendiu din istoria sa, care a ucis cel puţin 85 de civili şi a distrus aproape 19.000 de clădiri în jurul oraşului montan Paradise.

Totuși, pompierii americani se aşteaptă la o ameliorare a situaţiei datorită temperaturilor mai reci prognozate pentru nordul Californiei în această săptămână şi unor şanse mai mari de precipitaţii, au precizat reprezentanţii Cal Fire. 

Foto: canal2.md