Altă dată un duel în Liga 1, acum Universitatea și Pandurii s-au întâlnit la matineu, câștig de cauză având ardelenii. Golurile victoriei au fost marcate în primele 45 de minute.

Ritmul foarte alert a fost prezent de la bun început, cu ambele formații atacând, dar ocaziile mai clare s-au putut nota în dreptul Universității.

Telcean (12) a irosit prima șansă clară de gol, șutul întârziat al acestuia nimerind blocajul lui Luzemo, repliat până în momentul execuției.

Ștefănescu s-a apropiat la rândul său de a deschide scorul, dar balonul foarte bun venit de la Goga nu l-a fructificat cum trebuie, trimițând direct, fără preluare, un șut dezastruos (18). Două minute mai târziu același Goga putea pasa decisiv, dar Golan a trimis peste poartă din 5 metri.

Golan până la capăt. Israelianul Clujului deschide scorul

Diferența clară de valoare și experiența lotului de partea studenților și-a spus cuvântul înaintea mijlocului primei reprize, când Meșter trage din 10 metri, Iovicin parează în dreapta sa, iar Idan Golan este pe fază pentru a trimite balonul în poartă (23).

Au urmat faze cu gorjenii în prim plan, dar Muțiu a fost la post de fiecare dată, lăsând tabela intactă în dreptul golurilor primite. Golan putea face dubla (32), dar a trimis în bară din câțiva metri.

În loc de restabilirea egalității, Goga majorează diferența înainte de pauză

Pandurii a irosit cea mai mare ocazie în minutul 38, când o pasă pe culoar de la Dodoi este preluată lung de Bunga. Acesta îl face din preluare pe Robert Neciu, dar șutul este blocat in extremis de Muțiu, care scoate în lovitură de colț.

Ultimul minut al reprizei a adus și schimbarea pe tabelă, în urma unui penalty scos de Luchin. Dorin Goga (45+1) transformă și o trimite pe Universitatea Cluj cu 2-0 la cabine.

Remacle (47) a fost la un pas să reducă din diferență la doar două minute de la reluare, dar Muțiu a fost la post și a parat de pe linia porții după o lovitură liberă executată pe jos.

Tupeul lui Pârvulescu aproape să aducă noi reușite

Intrat la pauză în locul lui Ștefănescu, fostul jucător al Pandurilor a arătat o poftă de joc nemaipomenită. Acesta a stat la baza unor ocazii importante (49 și 52), la ratările lui Goga și Golan.

Israelinanul, marcatorul primului gol, și-a trecut în cont și alte șanse enorme de a marca, pe lângă faza din minutul 52, patru minute mai târziu sau în minutul 66.

Remacle a rămas cel mai periculos jucător gorjean, stranierul punându-l la treabă serios pe Muțiu (68), cu o execuție din afara careului.

Finalul meciului a adus un ritm ceva mai scăzut, și din cauza ploii care s-a abătut asupra Cluj Arena, dar și cu un nou intrat Roskopf total pe lângă ritmul jocului. “Șepcile roșii” s-au impus cu 2-0, scor stabilit la pauză și bifează al treilea succes stagional.

Mesaj special din partea peluzei la comemorarea lui Cătălin Hâldan

Cunoscută la nivel național, frăția galeriilor lui Dinamo și U Cluj se observă în multe dintre meciurile uneia dintre cele două. De data aceasta a fost rândul alb-negrilor să afișeze un mesaj cu ocazia comemorării trecerii în neființă a celui cunoscut drept “Unicul Căpitan”. Hâldan s-a stins din viață pe 5 octombrie 2000.

În runda următoare Clujul merge în deplasare la Turnu Măgurele, pentru duelul cu Turris, în timp ce Pandurii primește vizita Farului Constanța.

U Cluj (4-2-3-1): Muțiu – Neciu, Luchin, Telcean, Rus – Filip, Negrean (Dican 46) – Meșter (Mâneran 66), Golan (Pop 86), Ștefănescu (Pârvulescu 46) – Goga (Roskopf 74). Antrenor: Costel Enache

Pandurii (4-2-3-1): Iovicin – Peia, Moisie, Luzemo, Grecu (Vasilescu 46) – Dobre, Remacle – Tănăsoiu (Zaborowsky 54), Velcotă, Bunga – Doboi (Vaida 76). Antrenor: Călin Cojocaru

Foto: Emanuel Turbuc