La nivel mondial, mai mult de 1 milion de persoane au murit de coronavirus, iar, printre aceștia, au existat și personalități care au ajuns în lista victimelor, al căror număr este în ascensiune.

Muzică

În data de 24 martie, marele saxofonist Manu Dinango a murit la vâsta de 86 de ani și va intra în istorie cu succesul tău mondial “Soul Mokossa”.

Ellis Marsalis, pianist, compozitor și educator de geniu, a murit la vârsta de 85 de ani, fiind considerată legendă a jazzului.

Bill Withers a semnat multe piese antagonice, precum legendarl Aint t No Orleans și a murit în data de 30 martie la 81 de ani.

Cinema

Actorul Mark Blum cunoscut pentru rolurile sale din „Crocodile Dundee” și „Desperately Seeking Susan” a murit la vârsta de 69 de ani. A jucat recent în serialul „You“ de pe Netflix.

Actorul britanic Andrew Jack a murit de boală la 79 de ani. Apăruse în mai multe filme din saga „Războiului Stelelor“.

Literatură

Silit în exil sub dictatura lui Augusto Pinochet, scriitorul chilian Luis Sepulveda a încetat din viață la vârsta de 70 de ani, la Oviedo, Spania. A fost autorul a douăzeci de romane, nuvele și cărți pentru copii, dintre care cel mai faimos este „Bătrânul care a citit romane de dragoste”, publicat în 1992.

Teatru

Terrence McNally a murit pe 24 martie în Florida, la vârsta de 81 de ani. A fost unul dintre primii scriitori de succes care a banalizat personajele gay din teatru.

Sport

La 31 martie, Pape Diouf s-a stins din viață la Dakar, la vârsta de 68 de ani. Fost președinte al Olympique de Marseille, a fost foarte popular printre pasionații de fotbal.

Modă

Sergio Rossi, celebrul fondator italian al brandului de pantofi, a murit pe 3 aprilie la vârsta de 85 de ani.

Stilistul japonez Kenzo Takada, fondatorul mărcii Kenzo, a murit duminică, 4 octombrie, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine ca urmare a Covid-19. Avea 81 de ani, conform alephnews.ro.

Sursa foto: ecdpm.org