Remiză pentru al doilea joc consecutiv pentru campioana CFR Cluj, de data aceasta pe terenul Viitorului. Jocul din fieful clubului patronat de Hagi s-a terminat cu scorul de 1-1.

Duelul ultimelor două campioane ale României a început cu un joc la mijlocul terenului, bazat pe posesie inițială. Minutul 7 a adus și prima fază notabilă, după o combinație Mățan-De Nooijer, olandezul centrând pentru Luckassen, care reia cu capul în poartă de lângă Mario Camora (7).

Reușita atacantului adus de la Iași a fost primul gol încasat de CFR după 410 de minute și abia al doilea din acest sezon al Ligii 1.

Viitorul nu s-a apropiat de poartă după golul de 1-0, reușind să blocheze însă orice intenție de a marca a “feroviarilor”.

Întâi Pereira putea restabili egalitatea (18), dar șutul acestuia a fost modest și a ocolit poarta lui Cojocaru. Ulterior, nou intratul Rondon a avut o centrare șutată, respinsă de goalkeeper-ul gazdelor din trei metri (35).

Două lovituri de pedeapsă cerute de CFR la câteva zeci de secunde distanță

Prezentă în atac mai ales după intrarea lui Rondon, CFR a ajuns de câteva ori în careul advers. Clujenii chiar au cerut două penalty-uri în decurs de 120 de secunde, dar Marcel Bârsan a fost de neclintit.

Repriza s-a terminat cu o ultimă șansă de partea constănțenilor, cu Iancu așezând o minge, din corner, în afara careului pentru Cosmin Matei, al cărui șut a trecut mult deasupra porții (45).

Rondon, omul schimbării în bine

CFR-ul a ieșit cu gânduri ofensive de la cabine, iar a treia faza suspectă a fost în cele din urmă dictată ca și lovitură de la 11 metri.

Rondon i-a luat prim planul lui Ghiță, a căzut spectaculos, iar Ciprian Deac a transformat pentru 1-1, cu Cojocaru plonjând pe direcția balonului.

Fără “benzină” pe ultima treime a meciului

Scorul bun pentru Viitorul a adus cu sine o prestație sub cea din primele 45 de minute, fără alte mari ocazii pe lângă penalty-ul transformat de Ciprian Deac. “Feroviarul” a avut ocazia “dublei”, însă nu a nimerit ținta din interiorul careului după o pasă perfectă oferită de Djokovic (77).

Burcă și Bordeianu au semnat ocazii pe parcursul reprizei, dar fără emoții suplimentare pentru Valentin Cojocaru. Omrani și-a trecut în cont o șansă înainte să fie scos de pe teren (85), dar nu a marcat nici cu Viitorul în urma unei lovituri de cap la o palmă de bara porții.

Remiza de la final, 1-1, nu ajută în mod special vreo echipă, ambele ajungând la al treilea meci egal din acest sezon. CFR Cluj are 12 puncte și se află la egalitate cu FCSB, iar Viitorul urcă pe locul 13 cu 6 puncte.

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, De Nooijer – Benzar (Stoian 66), Gaztanaga, Matei (Casap 86) – Iancu, Luckassen (Castaneda 78), Măţan (Dussaut 86). Antrenor: Ruben de la Barrera

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Itu (Petrila 61), Bordeianu, Deac (Păun 85) – Pereira (Djokovic 61), Omrani (Vojtus 85), Costache (Rondon 29). Antrenor: Dan Petrescu

Foto: DigiSport