Remiză albă în Gruia între CFR Cluj și Chindia Târgoviște după un joc lipsit de ocazii mari de gol. Campionii au evoluat cu un prim 11 format din rezerve.

Golofca a semnat prima oportunitate notabilă, dar mijlocașul a trimis slab, pe lângă poarta lui Aioani (8). Chindia a început să conteze pe plan ofensiv din a doua parte a reprizei, cu Popa destul de activ în ultima treime, iar Florea nu a izbutit să fructifice în gol pasa de la fostul dinamovist (31).

CFR Cluj oferă o replică palidă prin Itu (34), al cărui șut este respins în corner de Aioani, dintr-o poziție nu tocmai prielnică pentru a încerca poarta în mod periculos.

Dâmbovițenii termină cu ocazii prima repriză, prin Rață și Daniel Popa, dar fără să modifice scorul pe tabelă.

Schimbări ofensive fără vreun efect pentru gazde

În încercarea de a marca un gol pentru a închide definitiv jocul, Dan Petrescu îi trimite în teren pe Omrani și Păun imediat după revenirea de la cabine.

Inițial, mutările puteau aduce o schimbare, dar defensiva oaspeților a stat bine, iar încercările celor doi nou intrați nu i-au cauzat probleme lui Aioani.

Florea putea produce surpriza începutului de sezon, dar nu a fost capabil să înscrie din câțiva metri, după un balon venit din partea lui Popa (67).

Ultimul sfert de oră dominat de “feroviari”

Prostpețimea fizică a fost de partea gazdelor, care au dominat teritorial și prin ocazii ultima parte a meciului, dar nici Păun (78), Hoban (83) sau Petrila (89) nu au găsit drumul spre gol.

Ocazia lui Păun a adus și un moment mai tensionat, șutul acestuia fiind blocat de fundașii dâmbovițeni într-un mod nu tocmai clar pe prima fază, clujenii solicitând o lovitură de pedeapsă pentru un presupus henț.

S-a terminat 0-0, iar CFR ajunge la a doua repriză, după un alt meci nul, cu Sepsi OSK, tot în Gruia, și se menține pe locul secund, în urma Craiovei. În schimb Chindia acumulează 5 puncte în acest debut de sezon în Liga 1.

Foto: ProSport