Decimată de problemele medicale din cauza COVID-19, FCSB a fost eliminată de Slovan Liberec în turul 3 Europa League. Cehii au punctat de două ori în ultima jumătate de oră.

Cu un prim 11 mai mult decât improvizat și cu Straton respectiv Enache cei mai experimentați oameni din tabăra bucureștenilor, FCSB părea victimă sigură în fața lui Slovan.

Cehii au început să domine autoritar abia după eliminarea lui Cană, din postura de ultim apărător (20). Doar Cătălin Straton a făcut ca Helal (22, 43) sau Pesek (25) să nu deschidă scorul.

Debutul părții secunde a adus și o ocazie pentru FCSB, prin Adrian Petre, dar atacantul a șutat în portarul Nguyen (50).

Slovan Liberec a continuat să preseze, iar Helal a ratat o nouă șansă (46), pentru ca mai apoi Rebusic (53) și Mikula (63) să fie blocați de Straton.

Golul a venit în cele din urmă, iar Helal și-a răzbunat toate ratările (64), fiind găsit excelent în careu. Majorarea diferenței a venit cu mai puțin de 10 minute din meci, gol Rabusic după o nouă fază fixă (82).

Slovan s-a impus în cele din urmă cu 2-0, controlând meciul fără probleme, iar FCSB ratează calificarea în grupele unei competiții europene pentru al treilea sezon consecutiv.

FCSB: Straton – Enache, Soiledis, Cană, Panțîru – Șut, Simion, Perianu – Caiado, Karanovic, A. Petre
Rezerve: Udrea, R. Ion, Pantea, Horșia, Botezatu, Oct. Popescu, Ardelean
Antrenor: Toni Petrea

Slovan Liberec: Nguyen – Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula – Beran, Hromada, Mara, Peaek – Helal, Mosquera
Rezerve: Knobloch, Jugas, Rabusic, Matousek, Rondic, Fukala, Chalus
Antrenor: Pavel Hoftych

Foto: ProSport