CFR Cluj a câștigat cu Djurgardens IF, 1-0, și merge în play-off-ul Europa League. Singurul gol a fost reușit de Vinicius, cu capul, după o lovitură liberă din marginea careului.

Declarațiile lui Dan Petrescu dinaintea duelului de pe Tele2 Arena, cum că suedezii au o formație bine așezată în teren și sunt puternici fizic nu au fost departe de adevăr.

Campioana României nu și-a creat multe oportunități în prima parte, șutul lui Păun (18) de la 30 de metri fiind prima șansă notabilă. Pe lângă acest aspect, CFR-ul a solicitat două lovituri de pedeapsă, ultima înaintea intrării la cabine, la Deac, dar a reieșit doar o lovitură liberă la limita suprafeței de 16 metri.

Cea mai mare ocazia a venit în minutul 30, când Djokovic a trimis cu capul puțin pe lângă poartă, după o centrare venită din partea lui Păun.

Partea secundă a adus același joc echilibrat, însă cu o schimbare decisivă. Astfel, Paulo Vinicius a deschis scorul (55), cu capul, după o lovitură liberă executată de Ciprian Deac.

Cu un sfert de oră până la final, CFR putea face 2-0, dar Rondon a trimis în bară, iar pe mingea următoare Burcă nu a nimerit ținta. Până la final Bălgrădean și-a salvat echipa de la gol, scoțând un șut al lui Karlstrom, deviat de Ulvestadt.

CFR bate la Stockholm și merge în play-off, unde va juca pe teren propriu cu finlandezii de la KuPS, joia viitoare.

Djurgarden: Bartveit – Witry, Une Larsson, Augustinsson, Kack – Ulvestad, Karlstrom, Edwards – Radetinac, Eriksson, Chilufya
Rezerve: Vaiho, Walker, Ring, Holmberg, Barkroth, Kujovic, Mitku
Antrenor: Kim Bergstrand

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu – Deac, Păun, Djokovic – Omrani, Rondon
Rezerve: Sandomierski, Manea, Pereira, Debeljuh, Chipciu, Hoban, Cestor
Antrenor: Dan Petrescu

Foto: ProSport