Meci incredibil în Serbia, unde am avut 12 goluri, prelungiri, penalty-uri și două cartonașe roșii. Câștigătoarea Cupei României a eliminat însă locul 4 din Serbia și merge dramatic mai departe în Europa League, unde va întâlni pe Slovan Liberec.

În ciuda primei ocazii notate în favoarea FCSB-ului, Backa Topola a fost cea care a deschis scorul, prin Milicevic cu o lovitură de cap (11). Trei minute mai târziu, sârbii au făcut 2-0, Duronjic trimițând o “scăriță” peste Ducan.

O schimbare ofensivă, prin introducerea lui Adrian Petre în locul lui Pantea avea să conteze în reducerea diferenței, cu FCSB ieșită la joc. Florinel Coman a marcat pentru 2-1, cu un voleu din careul mic.

Până la pauză un singur eveniment a atras atenția, în lipsa ocaziilor clare de gol, și anume eliminarea lui Ponjevic, pentru al doilea cartonaș galben (44).

Repriza secundă a reprezentat un meci total diferit, cu apărări extrem de modeste de ambele părți și ratări mai ales în contul bucureștenilor.

“Nebunia” a început prin golul egalizator reușit de Man (50), pentru ca un minut mai târziu Lukic să o ducă din nou în față pe Topola (3-2).

Dennis Man a reușit dubla, pentru 3-3 (min. 63 din penalty), iar formația sa a preluat conducerea în prelungirile timpului regulamentar, grație unui autogol din partea lui Balaz. Imediat la reluare, sârbii au trimis un balon în careu, iar Tomanovic a egalat, 4-4!

Nici prelungirile nu au adus un alt scenariu, iar “scenariul fantastic” a continuat. Man a reușit “tripla”, iar Topola a egalat peste câteva zeci de secunde (5-5). Ultimele 15 minute din prelungiri au adus un nou gol al FCSB, prin Adrian Petre (108), ce părea și decisiv de data aceasta, dar Tomanovic a fost scăpat din marcaj și a înscris cu capul (117), pentru 6-6! De remarcat și că toate golurile reușite de sârbi din repriza a doua începând au venit din inferioritate numerică.

La penalty-uri românii au fost cu sângele rece, iar Banjac a ratat o execuție pentru Backa Topola, astfel că FCSB trece dramatic mai departe, după 5-4 la “loteria” loviturilor de la 11 metri.

Backa Topola (4-4-2): Filipovic – Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic – Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic – Duronjic, Lukic.
Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, PetrovicRezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic
Antrenor: Zoltan Sabo

FCSB (4-3-3): Ducan – Crețu, Simion, Briceag, Pantea – Moruțan, Perianu, Panțîru – Man, Buziuc, Fl. Coman.
Rezerve: Ad. Petre, R. Ion, Pantea
Antrenor: Toni Petrea

Arbitru: Dennis Higler / Asistenți: Charles Schaap, Jan de Vries (toți din Olanda)

Foto: ProSport