Revelația sezonul trecut din Liga 1, FC Botoșani, a fost eliminată din turul secund al Europa League, după ce a cedat acasă cu Shkendija (0-1). Macedonenii au evoluat cu un om în minus în ultimele 25 de minute.

Jocul a început practic de la 0-1, Ibraimi păcălindu-l pe Pap cu un “lob” elegant din unghi, portarul român poziționându-se prost.

Neavând nimic de pierdut din acel moment, Botoșaniul a ieșit la atac, dar fără multe reușite în prima parte. Pot fi notate ocaziile lui Babunski (21) și Ofosu (29).

Oaspeții puteau face chiar 0-2, dar Totre (51) a trimis pe lângă poartă din poziție ideală.

Odată cu eliminarea lui Alimi pentru al doilea galben, doar trupa lui Croitoru a contat pe atac, însă Patache sau Roman nu au găsit calea spre gol.

Ultima șansă notabilă a venit de la Keyta, care a driblat cu succes la limita careului, dar finalizarea din careu nu a mai venit din partea vreunui coechipier, deși faza a fost aproape de gura porții.

Botoșaniul părăsește Europa League din nou în turul al doilea, ca și la prima participare de acum 5 ani, și ratează un posibil duel cu Tottenham Hotspur.

FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Florescu, Rodriguez, Babunski – Ashkovski, Dugandzic, Ofosu.
Rezerve: Hankic, Plămadă, Keyta, Roman, Patache, Cascini, Holzmann
Antrenor: Marius Croitoru

Shkendija: Zahov – Murati, Krivak, Bejtulai, Pavic – Alimi, Dita – Ahmedi, Totre, Doriev – Ibraimi.
Rezerve: Redjepi, Sadriu, Zejnulai, Merdjani, Nafiu, Neziri, Ramadani
Antrenor: Ernest Gjoka

Arbitru: Mohammed Al-Hakim; Asistenți: Fredik Klyver, Mikael Hallin (toți din Suedia)

Foto: ProSport