Prima semifinală a Cupei României FAN Courier la handbal feminin a adus o victorie așteptată pentru Vâlcea, 30-23 (14-10) cu Rapid București. A doua semifinală va avea loc tot azi, de la ora 18.

Fetele lui Florin Pera au condus jocul de la început și și-au arătat clare intențiile de a prinde ultimul act al competiției, în ciuda unui adversar mult schimbat în bine față de sezonul trecut.

Cu extremele în formă bună pe ambele părți, Vâlcea a intrat în avantaj la pauză, 14-10, pentru ca diferența să crească în a doua parte. Mai întâi la șase goluri, 20-14 (min. 41), după aceea construindu-se o diferență de șapte goluri (23-16).

În cele din urmă SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus cu 30-23 și merge în ultimul act al cupei, unde așteaptă câștigătoarea semifinalei a doua, dintre CSM București și Gloria Buzău (azi, ora 18, în direct pe TVR 1).

Marta Lopez Herrero și Asma Elghaoui cu câte 6 goluri au contribuit la succesul oltencelor, pentru ca de la Rapid să se remarce Daniela Todor și Laura Popa, cu câte 6 reușite.

Foto: Ionuț Buharu