Craiova s-a impus fără mari probleme, 2-0, cu Astra Giurgiu, chiar în Bănie, după un joc dominat în special în prima parte fără drept de apel.

Chiar dacă prima ocazie notabilă a venit din partea lui Alibec, Craiova a reușit să își creeze două goluri avantaj în câteva minute, prin Koljic (22) și Cicâldău (26, penalty), astfel că elevii lui Cristiano Bergodi au putut intra relativ liniștiți la cabine, după 45 de minute dominate.

Pe lângă cele două reușite, oltenii au avut și alte ocazii de a înscrie, prin Baiaram (38) și Mihăilă (45+1).

Repriza secundă a fost ceva mai modestă în ce privește ocaziile cea mai mare aparținându-i lui Denis Alibec (50), care a trimis cu capul, de la marginea careului de șase metri spre poarta adversă, de lângă Vătăjelu. Craiova a replicat prin Nistor (55) și Bălașa (58), dar David Lazar a fost mereu la post.

Finalul nu a adus ocazii notabile și vicecampionii și-au menținut avantajul format în prima parte, pentru a doua victorie consecutivă cu Astra. Este de asemenea al doilea meci la rând între cele două când oltenii marchează două goluri. Prin acest succes, Craiova are 6 puncte, la egalitate cu Botoșani, în timp ce astralii sunt lanterna roșie a Ligii 1, cu golaveraj 0-5.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 2-0 (2-0) / Goluri: Koljic (22), Cicâldău (26, penalty)

Craiova (4-3-3): Mirko Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, N. Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram, Koljic, V. Mihăilă.
Rezerve: I. Popescu – Mitran, Acka, M. Danciu, Ivanov, Bărbuț, A. Ivan, Mateiu, V. Constantin.

Antrenor: Cristiano Bergodi

Astra (4-3-3): Lazar – David Bruno, Graovac, Dandea, Radunovic – M. Răduț, Crepulja, R. Moise – R. Riza, D. Alibec, G. Merloi.
Rezerve: M. Popa, C. Dima, Seto, R. Baicu, Al. Ioniță II, V. Gheorghe, Fatai, G. Șerban.

Antrenor: Bogdan Andone

Foto: ProSport