Vicecampioana Franței s-a impus la Brest cu 2-3 (1-2), prin golurile lui Thauvin și Caleta-Car (dublă), pentru gazde punctând Faivre și Charbonnier. A fost primul joc din actuala ediție de campionat pentru OM, după ce în prima etapă nu a evoluat din cauza unor cazuri de Covid.

OM a deschis scorul în minutul 20, când Florian Thauvin a primit o pasă excelentă în bandă de la Sanson, iar prin pătrunderea în careu a reușit să-l execute pe Larsonneur cu un șut superb cu „interiorul”.

Șapte minute mai târziu, Thauvin s-a aflat la construcția fazei, cu o centrare bună în careu, Duje Caleta-Car lovind mingea cu latul pentru 0-2, fără ca portarul lui Brest să poată interveni prompt.

Prelungirile reprizei a adus o combinație în doi pentru Brest, Charbonier lăsîndu-i cu călcâiul mingea lui Faivre, care l-a învins pe experimentatul Mandanda (1-2).

Foto: Twitter Ligue 1 Uber Eats

Brest a înscris în partea secundă, dar reușita a fost anulată pentru un offside la Cardona, cu mult înainte ca balonul să intre în poarta lui Mandanda, petru ca peste câteva zeci de secunde Charbonnier să rateze execuția complet, trimițând peste poarta goală (66).

A treia minge trimisă pe spațiul porții a adus un nou gol pentru OM, cuplul Thauvin – Caleta-Car aflându-se în lumina reflectoarelor, cu fundașul croat la finalizare (1-3, min. 80). Reușita a venit dintr-o nouă lovitură liberă, foarte asemănătoare fazei de 0-2 din prima parte.

Gazdele au redus din nou din diferență, prin Gaetan Charbonnier (89), prin transformarea unei pase venite de la Faussurier. S-a dovedit însă prea târziu, Marseille fiind capabilă să țină de rezultat.

Victoria de duminică seara consemnată în dreptul lui Marseille, scor 2-3 la Brest, a fost ultima partidă din Ligue 1 până în a doua săptămână a lunii septembrie, perioadă în care se vor juca meciurle echipelor naționale.

Celelalte rezultate ale zilei în prima ligă franceză au fost:

Foto: AFP

Reims – Lille 0-1 (Bamba ’32)

Angers – Bordeaux 0-2 (Maja ’25, Basic ’27)

Metz – Monaco 0-1 (Badiashile ’22)

Nantes – Nimes 2-1 (Girotto ’11, Louza ’27 / Ferhat ’57)

St. Etienne – Lorient 2-0 (Hamouma ’19, ’51)

Foto titlu: Twitter Ligue 1 Uber Eats