FC Botoșani și Poli Iași au deschis ziua de fotbal în Liga 1. Venită după o deplasare în Kazahstan, Botoșaniul s-a impus fără emoții, cu 4-0, în derby-ul Moldovei și are un start perfect de sezon.

Ocaziile au curs din primele minute la poarta băieților lui Daniel Pancu, pe rând ratând Câmpan, Roman, Duganzic, Mihai Roman și Ofosu. Abia în a doua parte a reprizei, Iașiul s-a apropiat periculos de careul botoșănenilor, Platini șutând în blocajul lui Holzmann.

Golul a venit cu puțin peste 20 de minute rămase din meci, prin Keyta, care se afla însă într-o poziție clară de offside. Acest aspect nu a contat însă, deoarece pentru Botoșani au mai punctat în decurs de patru minute și Ofosu respectiv Dugandzic de două ori!

Băieții lui Marius Croitoru s-au impus cu 4-0 și au pornit perfect în acest sezon, cu 3 victorii din 3, una dintre ele fiind în Europa League.

FC Botoșani – Poli Iași 4-0 (1-0) / Goluri: Keyta (68), Dugandzic (83, 87) și Ofosu (84)

BOTOȘANI (4-2-3-1): Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Holzmann – Florescu, Jonathan Rodriguez – Roman, Cîmpanu, Ofosu – Dugandzic.
REZERVE: Hankic, Patache, Țigănașu, Plămadă, Croitoru, Babunski, Cascini, Keyta, Ashkovski.
ANTRENOR: Marius Croitoru

POLI IAȘI (4-3-3): Axinte – Rodny Lopes, Mihalache, Ciobanu, Onea – Vanzo, De Iriondo, Passaglia – Soares, Cristea, Popadiuc.
REZERVE: Francisc Cristea, Zaharia, Ciofu, Atska, Balint.
ANTRENOR: Daniel Pancu

Foto: ProSport