Sevilla FC este campioana Europa League 2020, în urma meciului contra Inter Milan, în fața căruia andaluzii s-au impus cu scorul 3-2.

Italienii s-au impus în fața andaluzilor din minutul 3 printr-un penalty tranformat în gol de către Lukaku, reușind să marcheze cel mai rapid gol într-o finală Europa League. Avantajul italienilor a durat 7 minute, Sevilla egalând în minutul 10 prin golul dat cu capul al lui De Jong.

De Jong marcheză al doilea gol cu capul în minutul 33, Inter revenind în minutul 35 prin golul lui Godin, tras la indigo cu execuția Sevillei. Sevilla se impune cu scorul 3-2 în minutul 74. După centrarea respinsă de defensiva italienilor Diego Carlos reușește să execute o foarfecă, Lukaku deviind mingea în propria poartă.

Inter Milan a continuat atacul până la finalul meciului, fundașii Sevillei reușind să oprească atacurile periculoase ale italienilor. Sevilla deține 6 trofee Europa League din 6 finale disputate în ultimii 15 ani.

În acest sezon CFR Cluj a rămas singura echipă care nu a pierdut în fața andaluzilor, fiind eliminată în 16-imi după două remize.

Foto: CNN