Magazine, cafenele, restaurante și biserici din Italia și-au redeschis ușile, Grecia a început să primească turiști în Acropole, iar în Spania apar turiștii dornici de a ieși din casă.

Italienii își pot savura cafeaua de dimineață în cafenele, cu o distanță de precauție între clienți, conform premierului Giuseppe Conte, care în weekend a a firmat că este un „risc calculat” de a le redeschide.

„Nu am lucrat de două luni și jumătate. Este o zi frumoasă, interesantă ”, a declarat Valentino Casanova, un barman din Caffe Canova, în centrul Piazza del Popolo din Roma, conform Reuters.

Țările din întreaga lume se confruntă cu luarea de decizii cu privire la reducerea restricțiilor impuse de autorități, punând în balanță amenințarea la viață împotriva amenințării pentru supraviețuirea economiei.

În Grecia, localnicii și turiștii au putut ieși sâmbătă pe plajă, următoarea zi urmând a fi redeschise bisericile. Luni, turiștii au fost lăsați înapoi la monumente antice, inclusiv la Acropola din Atena, unde muncitorii care purtau măști și scuturi de față din plastic le-au amintit câțiva vizitatori de regulile de distanțare socială pe măsură ce au intrat.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat țările că se redeschid prea devreme granițele și se ridică prea repede restricțiile în vigoare pentru combaterea răspândirii virusului și a spus „avem un drum lung de parcurs”.

Sursă: Reuters
Sursă foto: The Guardian