Suceava, cel mai mare focar de infecție de coronavirus. Iașiul cere ajutor să nu fie transferați pacienții

Doi noi pacienti infectati cu coronavirus sunt adusi la spitalul Victor Babes din Timisoara, marti 10 martie 2020. Este vorba despre un barbat de 57 ani care s-a intors in cursul zilei de ieri din Italia si se afla in carantina in Arad si unul de 37 de ani, aflat internat in Spitalul de Boli Infectioase din Resita, care a intrat in contact direct cu o alta persoana pozitiva. DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO

Suceava a devenit, într-un timp foarte scurt, cel mai mare focar de infecție cu COVID-19 din țară. Din cei 17 pacienți care au murit din cauza virusului, 7 sunt din Suceava. Miercuri a fost închis Spitalul Județean din Suceava pentru dezinfecție, iar pacienții au fost transferați în spitalele din apropiere.

„Focarul de la Suceava ar trebui închis și izolat”, susține președintele CJ Iași și cere ajutor să nu se extindă focarul.

Un parlamentar USR a cerut ieri închiderea orașului Suceava: „Moldova devine o bombă cu ceas”. În ceea ce privește personalul medical, sunt 1300 de medici, cu tot cu persoane și auxiliar. Din totalul de medici de 233, 34 au fost confirmați cu coronavirus. Cei infectați sunt în spital, iar ceilalți sunt în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

În plus, președintele consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv cu noul tip de virus.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian