CORONAVIRUS ÎN LUME: Peste 13.000 de decese în lume și 300.000 de cazuri- Mai multe țări sar în ajutorul Italiei, unde situația este tot mai tragică

Femeia de 38 de ani confirmata cu coronavirus la Timisoara, aflata in izolare la domiciliu dupa o vizita in Italia, a fost preluata de echipa speciala a ISU Timis si transportata in conditii de maxima securitate la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes. Vineri, 28 Februarie 2020 . DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO

Numărul total de decese provocate de coronavirus a ajuns duminică la 13.049, iar cel al cazurilor, la 307.280, peste 92.000 de pacienți fiind declarați vindecați de epidemia de CcOVID-19, conform centralizarea Johns Hopkins de pe platforma Arcgis.

Ora 11.19: Oferta SUA de a ajuta Iranul este ciudată, a declarat liderul suprem, ayatollahul Ali Khomeini, într-un discurs televizat în care a spus că liderii americani sunt niște „șarlatani”. Washingtonul a oferit asistență umanitară Tteheranului, în ciuda tensiunilor dintre cele două țări.

Ora 10.54: Indonezia: Bilanțul deceselor a ajuns la 48 (plus 10 astăzi), iar al cazurilor la 514 (plus 64).

În Italia, situația se agravează, țară care a înregistrat sâmbătă un nou record în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de virus într-o singur zi, cu 793 de morți, ceea ce face ca bilanțul total al persoanelor ucise de pandemie în peninsulă să ajungă la 4.825 în decurs de o lună.

În Italia s-a trimis o brigadă de medici și asistente de către Cuba, pentru a-i ajuta în lupta cu virusul, la cererea regiunii Lombardia. Vin ajutoare și din alte țări, armata rusă anunță că va trimite atât medici cât și vehicule de dezinfectare și echipamente medicale.

Toate „activitățile de producție” au fost încetate duminică, după ce Premierul Giuseppe Conte, producție ce nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esențiale a populației.

În Spania, bilanțul epidemic a ajuns la 1.326 de morți și se înregistrează 24.926 de cazuri, anunță autoritățile din Madrid. În Franța, bilanțul a crescut cu 112, ajungând la 562.

Donald Trump a anunțat că Hidroxiclorochina și Azitromicina luate împreună „au șansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicală”.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian