Lumea se mobilizează. Noi țări anunță luarea unor măsuri grave în lupta cu pandemia de coronavirus

Infectarea cu coronavirus își face tot mai mult de cap, provocând multe dezastre în urma ei, tot mai multe state recurgând la măsuri extreme, nemaiîntâlnite la o asemenea scară până acum: restricții de circulați, închiderea granițelor, închiderea școlilor și a locurilor publice.

Oamenii sunt rugați insistent să stea în case. Regiuni întregi trag obloanele, intră în carantină și lumea pare că se închide, după ce tehnologia ultimilor ani tocmai arătat cât de ușor a devenit să umbli prin satul planetar.

Principala grijă a fiecărui stat este protejarea cetățenilor și limitarea riscului ca sistemul de de sănătate să fie total copleșit. A doua grijă este economia și perspectiva unei crize devastatoare. O evoluție pe care puțini ar fi prevăzut-o în urmă cu câteva luni.

Nu numai Europa a decurs la măsuri grave, dar și alte multe țări din UE au anunțat restricții în condițiile în care focarul pandemiei s-a mutat în Europa, iar Italia este greu pusă la încercare.

Printre țările care au decis să restricționeze și să limiteze țara pentru combaterea virusului, se numără: Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania, Portugalia, Olanda, Croația (unde spitalul este contaminat), Serbia, Argentina, Turcia, Africa de Sud, Liban și Venezuela.

Sursa foto: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian